Află din rândurile următoare care este ingredientul secret pe care îl poți folosi pentru a obține cele mai pufoase și gustoase găluște.
Supa de găluște este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de către români. Gospodinele adesea folosesc o rețetă simplă și ușoară pentru a obține supa de găluște, însă ceea ce le dă cu adevărat bătăi de cap este prepararea găluștelor.
Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi în griș atunci când faci găluște
Citește și: Trucuri utile pentru a păstra bananele proaspete cât mai mult timp
Bucătarii iscusiți și-au dezvăluit secretul referitor la obținerea celor mai pufoase și gustoase găluște. Există un ingredient secret care oferă găluștelor un aspect mult mai pufos și le dau în același timp un gust special. Este vorba de mălai.
Rețetă simplă de preparare a găluștelor
Citește și: Secretul celor mai bune găluște pentru supă. Ce trebuie să faci pentru a ieși așa cum îți dorești
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Găluștele făcute de bunica au întotdeauna o textură moale, un gust excepțional și o culoare aurie. Există o rețetă cunoscută pe care dacă o respecți cu strictețe, cu siguranță că vei obține cele mai pufoase și gustoase găluști.
În primul rând, atunci când prepari găluștele, trebuie să fii foarte atentă la grișul pe care îl folosești. Acesta trebuie să aibă o granulație uniformă și să fie de bună calitate.
Iată rețeta pentru 6 găluște de griș pufoase, ce necesită nu mai mult de 2 minute pentru preparare și 10 pentru gătit.
Ingrediente:
- un ou de 70
- 70 g griș
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se bate oul întreg cu furculița, se adaugă treptat câte o linguriță de griș și se omogenizează compoziția după fiecare tranșă adăugată. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de griș, poți adăuga și sarea, dar în niciun caz la început deoarece în combinație cu oul, acesta din urmă riscă să se lichefieze.
După ce s-a incorporat grișul, compoziția se lasă 10 minute de-o parte pentru ca grișul să absoarbă umiditatea din ou și compoziția să devină mai legată și mai densă.
Atunci când punem găluștele la fiert, este foarte important ca supa să fie fierbinte. Le lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, după care stingem focul și lăsăm supa încă 10 minute la abur sub capac. În momentul în care găluștele s-au umflat și s-au ridicat la suprafață, înseamnă că sunt gata.