Ce să vizitezi în Roma. Descoperă farmecul pe care îl oferă capitala Italiei!

roma

Roma

Află din acest articol ce să vizitezi atunci când mergi într-o vacanță la Roma.

Roma este un muzeu în aer liber și oricine ajunge în capitala Italiei, se îndrăgostește iremediabil de atmosfera de acolo. Există o mulțime de obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi, indiferent în ce anotimp vei merge. Descoperă în rândurile de mai jos cum să te delectezi atunci când mergi la Roma, dar și ce locații trebuie neaparat bifate.

Colosseum

Citește și: Unde să mergi în vacanță în Elveția?

italia
Italia[Sursa foto: freepik]

Citește și: Explorează bijuteria Spaniei. Ce să vizitezi într-o escapadă în Barcelona

Colosseum este bijuteria și emblema capitalei Italiei. Locația este întotdeauna plină de turiști, însă indiferent de situație, rămâne un loc extraordinar. Acest monument este cel mai faimos din Roma antică și datează încă din anul 80 d. Hr.  Cu ajutorul unui tur ghidat, poți explora frumusețea acestui monument atât în interior, cât și în exterior.

Vatican

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, este inima spirituală a Bisericii Catolice. Oricine ajunge la Roma trebuie neapărat să viziteze Vaticanul, nu doar pentru frumusețea zonei, ci și pentru energia sufletească de acolo. Aici poți vizita Basilica Sfântul Petru, una dintre cele mai mari și mai impresionante biserici din lume.

Îți poți rezerva o zi întreagă doar pentru a vizita Vaticanul, deoarece și muzeul Vatican este un loc în care trebuie neapărat să mergi. Aici vei descoperi o mulțime de opere de artă impresionante, printre care și Capela Sixtină, unde vei putea admira frescele spectaculoase ale lui Michelangelo. Totuși, este recomandat să te duci dis de dimineață sau să îți rezervi bilete online, deoarece te vei lovi de cozi interminabile.

Fontana di Trevi

roma vacanta
Vacanță în Roma[Sursa foto: freepik]

Fontana di Trevi este una dintre cele mai populare destinații de văzut în Roma. Cu siguranță imediat ce vei păși pe una din străduțele care te conduc către fântână, vei rămâne fascinat de frumusețea acestui loc. Locația este și mai impresionantă după ce se înserează afară, deaorece devine un adevărat spectacol de lumini, acompaniat cu s culpturile grandioase.

Piazza Navona

Piazza Navona este una dintre cele mai frumoase piețe din Roma, cunoscută pentru cele trei fântâni impresionante. Cu siguranță în momentul când te vei plimba prin oraș, este inevitabil să nu ajungi în această piață. Locația este înconjurată de cafenele și restaurante, fiind un loc ideal pentru a te relaxa și a savura atmosfera vibrantă a orașului. Așadar, poate fi un loc ideal să te bucuri de o pauză, după ce te-ai plimbat și ai descoperit diverse obiective turistice.

Scările Spaniole

ce sa vizitezi in roma
Ce să vizitezi în Roma[Sursa foto: freepik]

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Scările Spaniole reprezintă o altă locație foarte populară, unde se adună o mulțime de turiști. În capătul scărilor se află o biserică foarte frumoasă și mai mult decât atât, poți avea parte de o priveliște impresionantă asupra străduțelor frumoase și aglomerate.  În jurul acestei locații se află o mulțime de magazine de fashion. Așadar, poți combina vizita după sau înaintea unei sesiuni de shopping.

Trastevere

vacanta in roma
Vacanță în Roma[Sursa foto: freepik]

Trastevere este un cartier pitoresc, cunoscut pentru străduțele sale înguste și atmosfera sa boemă. Aici poți găsi restaurante tradiționale, baruri animate și mici magazine de artizanat. Este locul perfect pentru a te bucura de viața locală autentică și pentru a îți petrece serile. Acest cartier este cunoscut pentru mâncarea extraordinar de gustoasă. Așadar, este locul perfect unde să te bucuri de o cină incredibilă, după ce ai vizitat toată ziua străduțele Romei. La ceas de seară, în piațeta din Trastevere, localnicii și turiștii se bucură adesea de muzică live, cântă și dansează împreună.

Pantheon

Pantheonul este renumit pentru cupola sa uriașă, care permite luminii naturale să ilumineze interiorul magnific. Pentru a te bucura de o experiență unică, alege să vizitezi acest monument istoric în timpul zilei. Pantheon semnifică „Templul tuturor Zeilor” și a fost construit în jurul anului 126 d. Hr.



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura? Promitem amintiri de neuitat!

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies