Ce salariu are o stewardesă. Ce cursuri trebuie să faci ca să poţi deveni însoţitoare de zbor

ce salariu are o stewardesa
Ce salariu are o stewardesă. Ce cursuri trebuie să faci ca să poţi deveni însoţitoare de zbor

Meseria de stewardesă este pe cât de frumoasă, pe atât de bine plătită. Ca să devii însoțitor de zbor, trebuie să urmezi câteva cursuri, dar cu siguranță salariul va fi pe măsură.

Stewardesele sunt invidiate de multe femei, atât pentru că sunt considerate frumoase și elegante, dar și pentru că acestea pot călători în toată lumea, datorită meseriei. În plus, și salariul unei stewardese este destul de mare, dacă îl comparăm cu restul job-urilor din România

Cât câștigă pe lună o stewardesă?

Citeste si: Top 6 destinații turistice exotice și accesibile pentru concediul de vară

Salariu insotitor de bord

Citeste si: Cum sa faci rost de minim o ora in fiecare zi ca sa citesti

Bineînțeles că salariul unei stewardese diferă și în funcție de compania aeriană la care este angajată, dar și de experiența pe care o are aceasta. Cu cât ești mai bine pregătită și cu cât ai mai mulți ani în această meserie, cu atât beneficiile salariale sunt mai mari. 

Noi v-am pregătit o listă cu salariile oferite de cele mai cunoscute companii aeriene:

Ce salariu are o stewardesă la Tarom

Dacă vreți să vă angajați la Tarom, trebuie să știți că salariul de bază va fi de 300 de euro. La acesta se vor adăuga sporurile de zi, de noapte și de risc. Fiecare oră de zbor se plătește cu puțin peste 2 euro.

Dacă faceți o cursă externă, veți primi o diurnă de 56 de euro, iar pentru una internă, doar 8 euro. 

La finalul unei luni, puteți câștiga aproximativ 800 de euro, fără sporuri. Un alt aspect important este că trainingul nu este asigurat de Tarom. 

Ce salariu are o stewardesă la Emirates Airline

O stewardesă la Emirates are un salariu mult mai mare față de una angajată la Tarom.

Din start, salariul de bază pornește de la 800 de euro. Fiecare oră de zbor este recompensată cu 11 euro. Dacă facem un calcul, în condițiile în care într-o lună o stewardesă poate zbura și 90 de ore, la salariu se adaugă încă 990 de euro. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Emirates oferă training gratuit timp de 7 săptămâni. În această perioadă, o stewardesă va primi doar salariul de bază. 

Salariu stewardesa wizz air


Ce salariu are o stewardesă la Wizz Air

La fel ca și în cazul companiei Tarom, Wizz Air oferă un salariu de bază de 300 de euro. Orele de zbor nu se plătesc, dar veți primi 40 de euro pentru fiecare zi de zbor. În plus, la această companie, stewardesele primesc 10% din suma strânsă în urma produselor pe care le vând în timpul zborului. 

La finalul unei luni, o stewardesă la Wizz Air poate câștiga aproximativ 1.000 de euro. Atât timp cât durează trainingul, nu veți primi salariu, dar veți avea contractul semnat. 

Ce salariu are o stewardesă la Qatar Airways

Salariul unei stewardese pornește de la 700 de euro, dar acesta poate crește după primele 6 luni. 9 euro se oferă pentru fiecare oră de zbor, ceea ce înseamnă că dacă veți efectua cel puțin 70 de ore, veți primi în plus încă 560 de euro. 

Într-o lună, puteți ajunge și la 1.400 de euro, în funcție de numărul de ore pe care le zburați. Trainingul este gratuit, dar în această perioadă, veți primi doar salariul de bază. 

Ce salariu are o stewardesă la Etihad Airways

O stewardesă de la Etihad Airways va avea un salariu de bază de 700 de euro, la care se adaugă 8.5 euro pentru fiecare oră de zbor. În fiecare lună veți zbura cel puțin 70 de ore, deci veți primi în plus 600 de euro. Astfel, puteți câștiga pe lună cel puțin 1.300 de euro. 

Trainingul durează 6 săptămâni și veți fi plătită cu 500 de euro, dar vi se va da și o diurnă pentru mâncare. În primele 6 luni, salariul va fi tot de 500 de euro. 

Ce salariu are o stewardesă la Ryanair

La Ryanair, o stewardesă poate câștiga aproximativ 1.500 de euro pe lună. În plus, în primele 4 luni de la angajare, veți primi din partea companiei și un bonus de 1.200 de euro. După un an de muncă la Ryanair, puteți obține și un bonus de performanță, în valoare de 1.800 de euro. Prima de angajare va fi de 750 de euro, iar trainingul este gratuit. 

Ce trebuie să faci ca să devii stewardesă

Salariu insotitor de bord

Este de la sine înțeles că nu oricine poate deveni însoțitoare de zbor. Trebuie să luați în calcul faptul că veți fi mai tot timpul plecată de acasă și departe de cei dragi. În plus, veți petrece foarte multe ore în avion, ceea ce, la un moment dat, poate deveni incomod și chiar nesănătos. 

Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Rezultate exit poll 2024 alegeri prezidențiale: Iată la ce oră vom afla cine ar putea merge în Turul II!- stirilekanald.ro

Dacă totuși vă doriți să practicați această meserie, trebuie să știți că nu este nimic complicat. Nu este nevoie să mergeți la o școală de aviație și nici nu veți plăti sume foarte mari pentru cursuri. De cele mai multe ori, trainingul este gratuit, astfel că veți avea nevoie doar de ambiție. 

În primul rând, trebuie să aveți cel puțin 18 ani. În cazul în care doriți să vă angajați la companii din Orient, aici vârsta minimă admisă este de 21 de ani. Chiar dacă nu este trecută nicăieri o anumită vârstă maximă de angajare, după 35 de ani, șansele scad drastic. 

Dacă până acum ați crezut că pentru a deveni stewardesă, trebuie să aveți înălțime de model, v-ați înșelat. Este suficient să aveți cel puțin 1.57, ca fată, și 175, ca bărbat. Totuși, există anumite companii care au reguli mai stricte. 

De exemplu, Etihad Airways și Qatar Airways respectă ”cerința celor 212 cm”. Trebuie să atingeți această înălțime desculță, dar puteți sta pe vârfuri și puteți ridica o mână.

Ce înălțime trebuie să aibă o stewardesă

cum devii stewardesa

Dacă doriți să deveniți însoțitoare de zbor, este obligatoriu să știți să înotați. Această abilitate vă va fi testată în timpul trainingului, deci nu aveți cum să păcăliți sistemul. În ceea ce privește tatuajele, acestea sunt, de regulă, acceptate, attât timp cât nu sunt vizibile. Totuși, sunt și excepții: Qatar Airways nu acceptă stewardese care au tatuaje. 

Limba engleză este un alt criteriu de angajare. Veți fi obligată să știți la perfecție această limbă, atât la nivel oral, cât și în scris, pentru că veți susține teste. Nu trebuie neapărat să aveți studii superioare, dar veți avea nevoie de diploma de Bacalaureat. Bineînțeles că în cazul în care aveți și o licență în Comunicare sau Relații cu Clienții, aceasta vă va fi de mare ajutor și va conta în momentul în care vă veți angaja ca stewardesă

Un alt aspect important este și starea de sănătate. Veți fi supusă unor analize medicale, iar dacă o să vi se descopere vreo boală care s-ar putea agrava în timpul zborului, nu veți fi admisă. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Top 6 destinații turistice exotice și accesibile pentru concediul de vară

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

Adevărul despre moartea lui Gabi Cotabiță! România, în șoc


Cookies