Se pare că acel cost pentru completarea vechimii în muncă, va crește de la 11.100 lei pe an, la aproximativ 12.200 lei pe an, din momentul în care se produce majorarea salariului minim brut pe țară.
În ceea ce privește vechimea cumpărată, aceasta este valabilă doar pentru pensia de limită de vârstă. Astfel, persoanele doritoare pot achita contribuțiile pentru anii în care nu au cotizat la sistemul public de pensii.
Ce schimbări vor avea loc atunci când vine vorba despre anii de vechime
Citește și: Tradiții și obiceiuri de 1 Decembrie 2024. Ce trebuie să pună pe masă româncele de Ziua Națională a României
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Atunci când vine vorba despre contractele de asigurare socială, se pare că acestea se pot încheia pentru perioade cuprinse între vârsta de 18 ani și cea de pensionare. Așa cum am menționat și anterior, aceste perioade care se cumulează, sunt cele pentru care se plătește contribuția și nu pot depăși 6 ani de zile, chiar dacă o persoană are mai multe contracte încheiate, de-a lungul vieții.
Pe de altă parte, dacă vorbim despre persoanele care dețin un astfel de contract, însă nu au achitat în totalitate contribuția de asigurare socială, până la data de 1 septembrie 2024, atunci când a avut loc majorarea și recalcularea pensiei, mai au timp să plătească sumele restante doar până luna viitoare, în luna decembrie, însă nu mai târziu de 21 decembrie. Doar așa mai există posibilitatea de a încheia, eventual, un nou contract pe baza noii legi care ține de pensiile persoanelor doritoare de acest lucru.