Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb”

Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb”
Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb”

Cand cineva isi incepe discursul cu “Asa sunt eu”, va urma si un convins “Nu pot sa ma schimb”.

Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”. Cand cineva isi incepe discursul cu “Asa sunt eu”, va urma si un convins “Nu pot sa ma schimb”. Cand o persoana refuza sa se schimbe, acest aspect denota multe despre personalitatea sa, gandirea si sentimentele sale, insa nu are nicio legatura reala cu incapacitatea literalmente de a produce o schimbare de atitudine sau de comportament.

Iata ce poate inseamna in realitate replica “Asa sunt eu”:

Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”
Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”[Sursa foto: PixaBay]

Sunt confortabil cu aceasta versiune a mea

Fiecare om se dezvolta in felul sau inca din copilarie. Si, odata devenit adult, devine mult prea familiar pentru ca schimbarea sa mai aiba loc. Si daca se trezesc in acea situatie in care al lor comportament le adduce diferite avantaje, atunci confortul este cel care va prima in fata dorintei de evolutie sau de schimbare.

Imi este teama de schimbare

Deseori replica “Asa sunt eu” poate ascunde extrem de multa nesiguranta. O situatie in care persoana care o spune se mangaie si se consoleaza pe sine. Este o masca menita sa ascunda sentimentul de frica ce intervine vis a vis de schimbare. Este posibil ca ei chiar sa isi doreasca o schimbare insa sa le fie frica de aceasta.

Ce raman daca renunt la versiunea mea actuala

Ai crescut intr-un anumit fel, intr-un anumit mediu si poate chia rai fost incurajat sa fii cineva anume. Poate fi extrem de dificil sa iti formezi un alt fel de a fi si de a te comporta. Sa renunti la versiunea ta din prezent poate fi asociat cu o pierdere si te poate lasa intr-o stare de connfuzie, nestiind daca poti fi altfel.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”
Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”[Sursa foto: PixaBay]

Nu am ce imi trebuie ca sa ma schimb

Refuzarea schimbarii apare uneori drept urmare a unui sentiment ca iti lipseste ce anume ai nevoie sa te schimbi. Fie vointa, fie curajul, fie orice altceva. Unii oameni isi pot dori cu timiditate sa schimbe anumite lucruri insa pot simti ca nu au resursele interne necesare sa faca asta.

Daca ma schimb si nu mai sunt iubit apoi?

Orice om de pe pamant are in viata sa cel un putin un alt om care il iubeste fix asa cum e si nu ar schimba nimic la el. Cand cineva incepe sa se schimbe, cei din jur pot reactiona in foarte multe feluri. Unii se pot simti amenintati, altii pot pleca, intrucat ajung sa nu tolereze noua versiune.

Este un sentiment care poate induce teama, pana la punctul in care sa iti doresti sa nu te mai schimbi.

Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”
Ce se ascunde în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Vreau sa fiu acceptat asa cum sunt

De foarte multe ori, replica „asa sunt eu si nu ma pot schimba” se traduce in „asa sunt eu si vreau sa vad daca ma vei accepta in cazul in care aleg sa nu fac nicio schimbare”. Asadar, in spatele cuvintelor se poate afla o dorinta intensa de a fi acceptat si de a apartine, amestecata cu teama de respingere si teama de a nu fi suficient pentru cei dragi.

Citeste si: Ce obiceiuri să schimbi când simți că viaț trece pe lângă tine

Citeste si: Despre fericire şi cum să o aduci în viaţa ta

Citeste si: Cum faci pe cineva sa te placa, conform experientei unui agent FBI



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies