Multe persoane știu că faimosul cozonac cu nucă și ciocolată este foarte important pentru masa festivă de Crăciun. Preparatul este consumat de majoritatea românilor pe tim de iarnă și se prepară după rețeta tradițională a gospodinelor pricepute.
Iată ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac. Specialiștii au păstrat acest secret pentru ca desertul să iasă absolut delicios.
Citește și: Cum decongelezi pâinea. Trucul genial care se folosește la marile restaurante
Cum pregătești nuca pentru cozonac
În apropierea sărbătorilor de iarnă, gospodinele și gospodarii din România se pregătesc intens pentru masa festivă de Crăciun, în jurul căreia se adună familia și cei dragi. Pe lângă celebrele preparate cum ari fi, sarmalele, piftia, salata de boeuf și friptura de porc, cozonacul nu are cum să lipsească de pe masă.
Cel mai important ingredient, care nu poate lipsi din niciun cozonac, este nuca.
Greșeala pe care o fac cele mai multe dintre gospodine este să pună nuca în cremă, imediat după ce o curăță și o macină.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ei bine, cei mai mari și pricepuți chefi bucătari te sfătuiesc să coci puțin nuca, înainte de a o introduce în rețetă, deoarece cozonacul tău va avea un gust mult mai intens.
Pentru că sâmburii de nucă conțin o cantitate considerabilă de grăsime și de apă, există șanse mari ca aluatul de cozonac să nu se coacă așa cum trebuie.
Citește și: “E foarte sănătos.” Rețeta secretă de ciorbă a Sofiei Vicoveanca!
Câtă nucă trebuie să pui la cozonac
Pentru a evita acest lucru, trebuie să pui sâmburii de nucă timp de 10-15 minute la cuptor, înainte de a-i zdrobi. Respectând cu sfințenie acest pas, nuca se va usca și va căpăta o aromă aparte, care va îmbunătăți gustul preparatului.
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Dacă te gândești că pentru a avea un gust irezistibil, cozonacul trebuie să aibă o umplutură destul de consistență, experții recomandă să nu exagerezi cu o cantitate prea mare de nucă, deoarece nu se va coace foarte bine.
Pentru un cozonac, cantitatea corectă de nucă este de 350-375 de grame. Poți pune mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de mari sunt tăvile și cât de mult crește aluatul.