Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale. Secretul marilor bucătari

Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale. Secretul marilor bucătari
Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale. Secretul marilor bucătari

Crăciunul se apropie cu pași rezpezi, iar mirosul de sarmale se simte în casa tuturor româniloe. Marii bucătari au dezvăluit câteva trucuri pentru prepararea acestora.

Iată ce trebuie să facă gospodinele cu varza murată, înainte de a o folosi la sarmale. Dacă nu ții cont de acest lucru, riști să strici preparatul.

Citește și: Rețetă de Pizza salami. Perfectă pentru o seară cu prietenii!

Cum faci cele mai bune sarmale

Bucătarii pricepuți au făcut de-a lungul vieții lor zeci de mii de sarmale, așadar știu foarte bine ceea ce spun atunci când vine vorba despre cel mai bun preparat de sărbători.

Marii bucătari au dezvăluit, cu câteva zile înainte de Crăciun, ce trebuie să se facă cu varza scoasă de la butoi, înainte de prepara faimoasele sarmale.

Citește și: Cum a luat naștere pâinea. „A fost scânteia evoluționară care a dus la dezvoltarea unor entități statale și politice mari”

Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale
Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ce se face cu varza, înainte de a fi folosită la sarmale

Înainte de a fi folosită la sarmale, varza trebuie pusă în apă rece. Dacă nu veți face acest lucru, riscați ca sarmalele să iasă mult prea sărate, încât nu vor mai putea fi servite.

Mai mult de atât, bucătarii pricepuți recomandă ca partea din mijloc a verzei să nu fie folosită, atunci când se împachetează sărmăluțele.

Această varză este recomandat să fie tocată și pusă în oala cu sarmale.

Varza din mijloc se rupe ușor

Varza din mijlocul verzelor se rupe destul de ușor și riscăm să avem o compoziție de carne ieșită prin oală, aceasta fiind una dintre cele mai mari frici ale gospodinelor, mai ales atunci când vine vorba de masa de Crăciun.

Bucătarii pricepuți au mai dat câteva sfaturi pentru o masa reușită și sarmale delicioase.

Unul dintre ei izează carnea care se folosește la sarmale.

Cât se fierb sarmalele, de fapt

Sarmalele se fierb în oala metalică așezată direct pe foc, fie la cuptor, unde se folosește o oală metalică sau ceramică. În ambele cazuri sarmalele se fierb la foc domil, sub capac.

De asemenea, fierberea sarmalelor durează aproximativ 1,5-2 ore calculate de la momentul de când acestea au început să fiarbă.

După ce ați urmat acești pași, sarmalele sunt numai bune de servit. Poftă bună!

Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale
Ce se face cu varza murată, înainte de a fi folosită la sarmale[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cum a luat naștere pâinea. „A fost scânteia evoluționară care a dus la dezvoltarea unor entități statale și politice mari”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies