Crăciunul se apropie cu pași rezpezi, iar mirosul de sarmale se simte în casa tuturor româniloe. Marii bucătari au dezvăluit câteva trucuri pentru prepararea acestora.
Iată ce trebuie să facă gospodinele cu varza murată, înainte de a o folosi la sarmale. Dacă nu ții cont de acest lucru, riști să strici preparatul.
Citește și: Rețetă de Pizza salami. Perfectă pentru o seară cu prietenii!
Cum faci cele mai bune sarmale
Bucătarii pricepuți au făcut de-a lungul vieții lor zeci de mii de sarmale, așadar știu foarte bine ceea ce spun atunci când vine vorba despre cel mai bun preparat de sărbători.
Marii bucătari au dezvăluit, cu câteva zile înainte de Crăciun, ce trebuie să se facă cu varza scoasă de la butoi, înainte de prepara faimoasele sarmale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ce se face cu varza, înainte de a fi folosită la sarmale
Înainte de a fi folosită la sarmale, varza trebuie pusă în apă rece. Dacă nu veți face acest lucru, riscați ca sarmalele să iasă mult prea sărate, încât nu vor mai putea fi servite.
Mai mult de atât, bucătarii pricepuți recomandă ca partea din mijloc a verzei să nu fie folosită, atunci când se împachetează sărmăluțele.
Varza din mijloc se rupe ușor
Varza din mijlocul verzelor se rupe destul de ușor și riscăm să avem o compoziție de carne ieșită prin oală, aceasta fiind una dintre cele mai mari frici ale gospodinelor, mai ales atunci când vine vorba de masa de Crăciun.
Bucătarii pricepuți au mai dat câteva sfaturi pentru o masa reușită și sarmale delicioase. Unul dintre ei izează carnea care se folosește la sarmale.
Cât se fierb sarmalele, de fapt
Sarmalele se fierb în oala metalică așezată direct pe foc, fie la cuptor, unde se folosește o oală metalică sau ceramică. În ambele cazuri sarmalele se fierb la foc domil, sub capac.
De asemenea, fierberea sarmalelor durează aproximativ 1,5-2 ore calculate de la momentul de când acestea au început să fiarbă. După ce ați urmat acești pași, sarmalele sunt numai bune de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!