Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată. Cum îți dai seama că SPF-ul nu se mai încadrează în termenul de valabilitate

Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată. Cum îți dai seama că SPF-ul nu se mai încadrează în termenul de valabilitate
Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată

Află din rândurile de mai jos cum să îți dai seama că SPF-ul tău a expirat!

Protecția solară este importantă pentru sănătatea pielii, dar puțini dintre noi acordă suficientă atenție termenului de valabilitate al cremei solare. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre termenul de valabilitate al SPF-ului !  

Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată

Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Stilul de viață pe care l-a adoptat Dana Sota și cum reușește să se ridice în fața obstacolelor vieții. “S-a întâmplat de foarte multe ori să fim tăvăliți.”

Una dintre cele mai importante reguli atunci când vine vorba de protecția solară este să folosești un produs cu spectru larg, cu un SPF de cel puțin 30, și să reaplici crema la fiecare două ore. Cu toate astea, chiar și respectând aceste reguli, dacă crema solară este expirată, protecția oferită nu mai este garantată.

După expirarea termenului de valabilitate, filtrele UV din crema solară își pierd eficiența.

Așadar, pielea ta nu va mai fi protejată așa cum obișnuia să o facă de razele nocive ale soarelui. Din nefericire, acest lucru duce la arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii și chiar la un risc de tot felul de probleme ale pielii.

De asemena, formula SPF-ului poate începe să se descompună odată ce termenul de valabilitate a fost depășit. Ingredientele active, care ar trebui să se distribuie uniform pe piele pentru a bloca razele UV, pot începe să se separe, formând aglomerări sau zone neuniforme de protecție.

Mai mult decât atât, un alt risc al acestui lucru este apariția iritațiilor. Ingredientele descompuse pot deveni iritante pentru piele, mai precis pot apărea erupții cutanate, mâncărimi sau chiar infecții.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum îți dai seama că SPF-ul nu se mai încadrează în termenul de valabilitate

Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce truc folosește Anca Țurcașiu pentru expunerea la soare? „O să vă ajute pentru sănătate. Încercați și voi să vă jucați cu asta.”

Cel mai simplu mod de a verifica dacă crema solară este încă în termen de utilizare este să te uiți pe etichetă, unde ar trebui să fie indicată data expirării. Dacă această dată nu este vizibilă, o regulă generală este că majoritatea cremelor solare sunt stabile timp de trei ani de la data achiziției.

Însă, dacă observi schimbări în culoare, consistență, miros sau textură, acestea sunt semnale clare că produsul nu mai este sigur de folosit. De exemplu, o cremă solară care a devenit mai apoasă sau care are un miros rânced nu va mai oferi protecția necesară.

Cum să depozitezi corect crema solară pentru a-i prelungi valabilitatea

Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Așadar, cel mai important lucru este să o păstrezi într-un loc ferit de lumina directă a soarelui și de căldură excesivă. Lumina soarelui poate cauza descompunerea ingredientelor active din cremă, accelerând procesul de degradare. Cel mai bine este să păstrezi crema solară într-un loc răcoros și întunecat.

Majoritatea doamnelor și domnișoarelor preferă să o țină în dulapul din baie sau chiar într-o geantă de plajă care nu este expusă direct la soare.

De asemenea, este chiar recomandat să eviți să lași crema solară în mașină, mai ales pe timp de vară, deoarece temperaturile ridicate pot afecta stabilitatea formulei. Dacă observi că produsul a fost expus la căldură pentru o perioadă îndelungată, chiar dacă nu și-a schimbat încă aspectul, ar fi mai bine să-l înlocuiești.

Care sunt beneficiile cremei solare

Ce se întâmplă atunci când folosești cremă solară expirată[Sursa foto: freepik]

Crema solară nu doar că protejează pielea împotriva arsurilor provocate de razele UV, dar joacă și un rol crucial în prevenirea îmbătrânirii premature. Astfel, expunerea constantă la soare fără protecție poate duce la apariția ridurilor, a petelor pigmentare și la pierderea elasticității pielii. Mai mult decât atât, folosirea regulată a cremei solare reduce semnificativ riscul de probleme ale pielii destul de periculoase. Așadar, prin aplicarea unei creme solare adecvate, îți protejezi pielea nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung, menținându-i sănătatea și aspectul tânăr.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sfaturi și Trucuri pentru a Te Răcori Natural în Vremea Caniculară

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies