Ce se intampla cu alocatia copiilor in 2018! Toti parintii trebuie sa stie asta

Ce se intampla cu alocatia copiilor in 2018! Toti parintii trebuie sa stie asta
Ce se intampla cu alocatia copiilor in 2018! Toti parintii trebuie sa stie asta

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata de catre stat, fara discriminare, tuturor copiilor din Romania.

De aceasta alocatie beneficiaza toti copiii cu varsta de pana la 18 ani, dar si tinerii majori, cu conditia ca acestia sa frecventeze cursurile invatamantului liceal sau profesional, scriu StirileKanald.ro

In cazul tinerilor care repeta un an scolar, nu se mai acorda alocatia de stat, cu exceptia situatiei in care acestia sunt nevoiti sa repete anul scolar din motive medicale.

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini, precum si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti/rezidente in Romania, in conditiile legii, daca locuiesc impreuna cu parintii.

Alocatie copii 2018 – Cuantum

Valoarea alocatiei de stat pentru copii nu a mai suferit modificari de la jumatatea lui 2015.

Astfel, si in 2018, alocatia pentru copii isi pastreaza valoarea din anul anterior. Cuantumul alocatiei se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta (ISR), care este in prezent de 500 de lei, astfel:

• 0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii in varsta de pana la doi ani (sau trei ani, in cazul copiilor cu handicap).

Aceasta se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie prevazute de legislatia in vigoare;
• 0,168 ISR (84 de lei) pentru copiii cu varsta cuprinsa intre doi si 18 ani si pentru liceenii de peste 18 ani;
• 0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii cu handicap cu varsta cuprinsa intre trei si 18 ani.

Citeste mai mult aici



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

O femeie de 31 de ani, mama a opt copii, a murit în mod inexplicabil

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies