Aparent o procedura cosmetica inofensiva, injectiile faciale cu Botox pot avea, in realitate, efecte surprinzatoare asupra psihicului uman: ele pot bloca maturizarea emotionala a tinerilor, afirma un grup de medici.
Aceste injectii, care paralizeaza temporar anumiti muschi faciali, au ca efect o „incremenire” a fetei care, la randul ei, ii poate impiedica pe tineri sa invete sa-si exprime corespunzator emotiile, spun autorii studiului publicat in Journal of Aesthetic Nursing.
O teorie psihologica larg acceptata – teoria feedback-ului facial- spune ca adolescentii invata cum sa ii inteleaga pe ceilalti oameni imitandu-le expresile faciale.
Manifestarea unei game largi de emotii depinde foarte mult de capacitatea de expresie a fetei, explica Helen Collier, conducatoarea studiului.
Empatia, simpatia sunt emotii extrem de importante in viata fiintelor umane si ii ajuta pe oameni sa supravietuiasca si sa se dezvolte spre stadiul de adulti increzatori si comunicativi.
Dar fetele inexpresive, imobile, asociate cu utilizarea constanta a injectiilor cu Botox, promovate de numeroase celebritati, pot afecta capacitatea oamenilor de a-si exprima emotiile prin expresia fetei si de a le simti in mod natural, iar „stergerea” acestor expresii poate influenta negativ dezvoltarea emotionala si
Sursa: descopera.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro