Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei. Guvernul a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei. Guvernul a făcut anunțul
Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei. Guvernul a făcut anunțul

Guvernul a anunțat că de joi, 15 iunie, se va elibera o nouă tranșă de 250 de lei pentru cei peste 2,4 milioane de persoane care beneficiază de vouchere sociale. Această sumă va fi încărcată pe cardurile destinatarilor.

Conform declarațiilor ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, începând cu data de joi, 15 iunie, se va efectua o încărcare de 250 de lei pe cardurile destinate achiziționării de alimente și mese calde.

Citește și: “Am suferit că m-au trădat!” Gheorghe Turda, dezamăgit de colegii de breaslă și noua generație de tineri artiști

Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei

 Această tranșă de fonduri reprezintă o sumă totală de 600 de milioane de lei și este destinată celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. (…) Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a transmis recent Marcel

Boloș pe Facebook.

Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei.
Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei.[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cine sunt cei eligibili pentru a primi banii

Voucherele sociale pentru alimente și mese calde sunt acordate pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarilor de drepturi acordate în baza legilor speciale, plătite de către casele teritoriale de pensii sau casele de pensii sectoriale.

Aceste beneficii sunt destinate celor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru anul 2022 și mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru anul 2023.

De asemenea, această sumă de 250 de lei va fi acordată și persoanelor, atât copii cât și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500

de lei pentru tranșele din anul 2022 și mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Aceste măsuri se aplică și familiilor care au cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022 și mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

De asemenea, familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022 și mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023 vor primi încărcarea pe cardurile lor. În plus, aceste sume vor fi acordate și familiilor și persoanelor singure care beneficiază de ajutor social, precum și persoanelor fără adăpost.

Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei.
Ce se întâmplă cu femeile cu pensia mai mică de 1.700 de lei.[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce categorie de femei nu mai beneficiază de 250 de lei din partea statului. Anunț de ultim moment

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Veste bună pentru această categorie de femei. Cine va primi salarii de 2.000 de lei în plus

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies