Ce se întâmplă cu indemnizațiile sociale în 2025 și câți bani primesc mamele pentru creșterea copiilor

Ce se întâmplă cu indemnizațiile sociale în 2025 și câți bani primesc mamele pentru creșterea copiilor
Ce se întâmplă cu indemnizațiile sociale în 2025 și câți bani primesc mamele pentru creșterea copiilor

Indemnizațiile sociale îngheață în 2025! Iată ce trebuie să știe mamele cu privire la sumele pe care urmează să le primească de acum înainte.

Anul 2025 aduce vești nu foarte bune pentru beneficiarii de indemnizații sociale, deoarece prin ordonanța adoptată la sfârșitul anului trecut, s-a stabilit că acest tip de ajutor să nu mai fie indexat cu rata inflației. Astfel, valoarea ISR rămâne tot la 660 de lei, ca anul trecut. Prima de inserție rămâne la 1980 de lei, iar subvenția pentru angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială este de maximă 2640 de lei.

Stimulentul lunar pentru angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioade de vacanțe este la 50% din valoarea ISR, adică 300 de lei. Valoarea minimă a indemnizației lunare de acomodare, în cazul adopției unui copil, rămâne la 2245 de lei, iar valoarea indemnizației de sprijin la 793 de lei. Nu se înregistrează modificări nici la indemnizația de șomaj pentru adolescenți, care se acordă timp de șase luni și care rămâne la 330 de lei.

Cât vor fi indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități în anul 2025?

Citește și: Pensionarele trebuie să știe acest lucru! Care este perioada care se va lua în considerare la pensie și va fi adăugată la vechimea în muncă?

Indemnizații sociale 2025
Indemnizații sociale 2025[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Ce pensionari riscă să nu mai primească bani, de la începutul anului 2025? Află dacă faci parte din categorie sau ai scăpat anul viitor

Persoanele care sunt încadrate cu handicap accentuat, cuantumul total rămâne la 496 de lei, iar pentru persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap mediu, bugetul complementar nu se schimbă nici în cazul lor, și rămâne la 80 de lei.

De la data de 1 ianuarie 2024, fostele ajutoare sociale, care prevăd venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei, au fost înlocuite, devenind un minim de incluziune, iar acesta rămâne la 504 lei în cazul persoanelor de peste 65 de ani. Familiile care au în componența de ajutor și copiii, venitul lunar este de 879 de lei. Numeroase modificări se anunță în 2025, iar acestea vizează mai multe categorii sociale, dar și veniturile   pe care urmează să le primească în următoarea perioadă.
Tot despre venit vorbesc și pensionari în ultimele luni, care așteaptă a doua recalculare, după prima recalculare de la 1 septembrie 2024, pentru care nu toată lumea a fost mulțumită, fiind depuse mai multe contestații cu privire la sumă. 

Indemnizații sociale 2025
Indemnizații sociale 2025[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Care este suma alocată voucherelor de vacanță pentru anul 2025? Află cine va putea intra în posesia lor

Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV

El este Cosmin, adolescentul de 17 ani care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului. Părinții au cedat când și-au văzut băiatul fără viață și s-au prăbușit pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al acestuia. Scene dramatice după tragedie

Dan Teodorescu, liderul formației Taxi îl taxează dur pe Cristian Tudor Popescu după comentariul jurnalistului la adresa lui David Popovici: "Bătrânețea e oricum urâtă; n-are rost să..."

Cum contribuie tâmplăria PVC la reducerea zgomotului din oraș

Când are loc Marea Finală a emisiunii Casa iubirii sezonul 3! Iată cine sunt cei opt concurenți finaliști

Bărbat înjunghiat după ce a dat „like” pe TikTok unei femei măritate! Soțul și-a ieșit din minți când a văzut totul pe contul parteneri sale


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies