Ce se intampla cu sanatatea ta daca dormi in fiecare noapte pe partea stanga

Ce se intampla cu sanatatea ta daca dormi in fiecare noapte pe partea stanga
Ce se intampla cu sanatatea ta daca dormi in fiecare noapte pe partea stanga

 

Iata cele 5 beneficii nestiute ale dormitului pe partea stanga.

1. Stimulează drenajul limfatic

Dr. Douillard susţine că dormitul pe partea stângă este poziţia cea mai naturală de somn. Pe acestă parte se află sistemul limfatic. Aici are loc drenajul limfatic. Sistemul limfatic transportă elemente importante, cum ar fi proteine, glucoză, metaboliţi şi toate acele elemente ce trebuie filtrate şi drenate pe partea stângă.

Deci, ţine minte, primul motiv pentru a opta pentru dormitul pe partea stângă este buna funcţionare a sistemului limfatic.

2. Dacă dormi pe partea stângă, ai o digestie mai bună

Dacă nu ştiai, atât stomacul, cât şi pancreasul se află în principal pe partea stângă a corpului. Dacă dormim pe această parte, vom avea o digestie mai bună. Este o modalitate de a direcţiona mai bine sucurile digestive către stomac şi de a favoriza secreţia enzimelor pancreatice.

Prin urmare, această poziţie desomn ajută stomacul să lucreze treptat şi să nu facă totul deodată, aşa cum se întâmplă dacă dormim pe partea dreaptă.

3. Pentru sănătatea inimiiEşti surprins? Cu siguranţă. Acest studiu arată că peste 80% din inimă se află pe partea stângă a corpului, motiv pentru care, dacă dormim pe această parte, vom fi mai sănătoşi.
Un alt aspect ce merită luat în considerare este faptul că, pentru a ajunge la abdomen, aorta părăseşte zona inimii, creând un arc înspre partea stângă a corpului.

Dacă dormim pe această parte, inima va pompa sângele mai uşor şi mai bine.

4. Obişnuieşti să mai tragi câte un pui de somn?
Dacă ai obiceiul să mai tragi câte un pui de domn în timpul zilei sau dacă simţi nevoia să faci asta după ce ai mâncat mai mult la masă, ţine minte că trebuie să te culci pe partea stângă. În acest fel, îţi ajuţi digestia.

Te vei trezi mult mai plin de energie, fără să te simţi obosit şi fără să te doară stomacul. Încearcă şi o să vezi ce bine te vei simţi.
Splina se află tot pe partea stângă a corpului. Acest organ este o parte fundamentală a sistemului limfatic, fiind necesar pentru buna funcţionarea a acestuia şi pentru filtrarea sângelui. Dacă dormim pe partea stângă, lichidele vor fi direcţionate mult mai uşor către splină.
Cea mai mare parte a sistemului limfatic îşi desfăşoară activitatea pe această parte.
Acum ştii, pentru sănătatea ta, este recomandat să dormi pe partea stângă. Ce-ar fi să începi chiar de azi?



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Horoscop saptamanal Urania 12 – 18 mai 2018. Luna Noua in Taur aduce multe schimbari. Zodiile care vor fi luate prin surprindere

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies