Vitamina C este una dintre cele mai importante, pentru ca este un aliat de baza al imunitatii.
Cu alte cuvinte, este un element care creste rezistenta organismului la boli. In plus, ajuta la vindecarea ranilor, sustine sanatatea vaselor de sange, a dintilor si oaselor.
Vitamina C se gaseste in multe legume si fructe proaspete, iar tara noastra este privilegiata la acest capitol, mai ales vara si toamna, cand pietele abunda de vegetale autohtone.
E bine de stiut ca una dintre vegetalele bogate in vitamina C este patrunjelul, de aceea ar fi bine sa-l adaugi in toate salatale, sa-l pui in smoothiuri sau in supe si
Insa atentie maxima: daca vrei sa te bucuri de continutul de vitamina C al vegetalelor, incearca sa le mananci cat mai proaspete. La numai doua zile dupa ce fructele si legumele au fost culese, cantitatea de vitamina C se reduce la jumatate. La fel de daunatoare pentru continutul de vitamina C este pastrarea indelungata in frigider.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro