Pepenele roșu este cel mai iubit fruct pe toată perioada verii, iar dina cest motiv este foarte des consumat. O felie de pepene te răcorește foarte tare, atunci când simți că soarele te afară te răpune. Pepenele poate fi consumat sub mai multe forme și este foarte bogat în antioxidanți și vitamine.
Dacă îl lași la rece, sunt șanse destul de mari ca pepenele roșu să nu mai aducă niciun beneficiu corpului tău. Iată ce se întâmplă dacă bagi pepenele roșu în frigider.
De ce să nu depozitezi pepenele roșu în frigider
Pepene roșu are un gust excelent și este un fruct foarte benefic pentru organism. O felie de pepene de poate răcori îndeajuns, după o zi caniculară de vară.
Citeste si: E bine să mănânci fructe seara? Ce spun specialiștii în nutriție
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Cum trebuie tăiată pâinea pentru a nu se rupe. Care este trucul pe care îl folosesc bucătarii
Datorită faptului că este foarte bogat în antioxidanți ți aminoacizi, pepenele roșu ajută corpul uman să funcționeze eficient și corect. Aminoacizii reprezintă baza proteinelor, care asigură toate funcțiile vitale din organism, iar pe lângă aceste aspecte, pepenele roșu oferă o sursă important de beta-caroten și vitamina C.
Există posibilitatea de a nu beneficia de toate aceste lucruri, deoarece organismul tău ar putea să consume doar apă atunci când pepenele roșu este depozitat incorect.
Dacă pepenele roșu este depozitat întreg la frigider, aroma lui va fi cu totul alta, la fel și textura și culoarea. Cel mai bun lucru pe care oamenii ar putea să îl facă este să depoziteze fructul la temperatura camerei, deoarece va rezista până la zece zile.
Sunt posibile doar două situații în care este în regulă ca pepenele roșu să fie depozitat șa frigider: atunci când a mai fost refrigerat sau după ce a fost tăiat felii.
Faptul că temperaturile sunt reci beneficiile nutriționale sunt influențate
Nivelurile de antioxidanți sunt mai mari într-un pepene roșu păstrat la temperatura camerei, iar faptul că nivelul de licopen este cu 20% mai mare, dacă fructul nu este păstrat la rece. De asemenea, nivelurile de beta-caroten se dublează și ele.