Ce se intampla daca dormi cu machiajul pe fata?

Ce se intampla daca dormi cu machiajul pe fata?
Ce se intampla daca dormi cu machiajul pe fata?

Toti dermatologii pica de acord asupra faptului ca unul din cele mai grave lucruri care se poate intampla cu tenul tau la ordinul zilei este sa te culci fara sa te demachiezi.

Somnul este crucial pentru restructurarea celulara la nivelul intregului organism, iar acest proces nu poate avea loc in prezenta impuritatilor pe care trebuie sa le elimini prin demachiere. Acestea intra in conflict cu repararea epidermei.

Pielea este cel mai mare organ al nostru si adesea o neglijam. In timpul somnului, uleiurile pe care le secreta organismul absorb ceea ce se regaseste la suprafata pielii. Cand adormi cu machiajul, secretia de sebum, celulele moarte, resturile de machiaj pot bloca porii peste noapte, permitand astfel bacteriilor sa faciliteze aparitia acneei, sa agraveze rozaceea si sa afecteze aspectul si consistenta pielii.

Tenul pe parcursul noptii isi deruleaza procesele de regenerare si acestea asigura si nivelul de hidratare optim pentru ca pielea sa fie stralucitoare zi cu zi. Incarcarea suprafetei pielii cu resturi de machiaj si impuritatile acumulate pe parcursul zilei usuca pielea si ii distruge echilibrul natural al epidermei.

Suplimentar fata de acnee si uscarea tenului, iti pot aparea puncte albe de grasime, pe care nu le poti elimina cu usurinta.

Pielea acumuleaza si elemente de poluare care se aseaza pe parcursul zilei pe porii tai, pe care este foarte important sa le elimini cu ajutorul demachiantului.

Sursa: eva.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Mare atentie! De ce nu iti vine menstruatia, desi nu esti insarcinata

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

Acest sos de usturoi vindeca intreg sistemul imunitar

Astrologul Marian Golea: Cum se calculează corect zodia în astrologia chineză, în funcție de locul nașterii: „Au două zile de naștere”

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies