Dacă optezi pentru fierberea ouălor în apă minerală, poți simplifica considerabil procesul de preparare a acestora. Un secret puțin cunoscut, pe care nu mulți îl știu!
Îndepărtarea cojii de pe ouă este adesea o sarcină consumatoare de timp și uneori frustrantă, în special atunci când aceasta se desprinde cu greutate.
Ei bine, pentru a simplifica acest proces, tot ce trebuie să faci este să fierbi ouăle în apă minerală! În plus, poți adăuga puțin oțet în apa în care fierbi ouăle obișnuite, astfel încât să nu mai ai de-a face cu decojirea dificilă.
De asemenea, pentru a scuti timpul petrecut curățând coaja ouălor, puteți încerca un truc simplu: spargeți ușor coaja pe o parte a oului și apoi introduceți o lingură în acea gaură. Apăsând ușor, veți putea decoji oul într-o singură încercare. Acest truc a fost dezvăluit de o utilizatoare de pe TikTok și a stârnit uimirea oamenilor datorită metodei sale simple, care economisește timp.
Există numeroase moduri inedite în care puteți servi ouăle fierte! De exemplu, puteți crea o salată delicioasă de ouă cu maioneză, perfectă pentru a fi savurată în timpul unui picnic într-o zi călduroasă de vară, alături de roșii proaspete sau felii de șuncă.
Pentru a începe, puneți o oală mare cu apă la fiert.
Când apa începe să clocotească, adăugați 4 ouă în oală și lăsați-le să fiarbă timp de câteva minute. După ce ouăle s-au răcit, puteți decoji coaja. Separăți gălbenușurile de albușuri și puneți gălbenușurile deoparte. Tăiați albușurile în bucăți și adăugați-le într-un castron. Adăugați un sfert de cană de maioneză, o linguriță de muștar Dijon și sare și piper după gust. Amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele. Dacă doriți, puteți înlocui maioneza cu iaurt simplu sau iaurt grecesc pentru o opțiune mai ușoară. Apoi, puteți adăuga orice alte ingrediente preferate, cum ar fi ceapă tăiată cubulețe, ierburi proaspete precum pătrunjel, mărar sau țelină. Puteți servi salata alături de roșii, salată verde și bacon.