Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate

Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate
Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate

Află din rândurile de mai jos ce se întâmplă dacă femeile, în noaptea de Sânziene, se scaldă în roua din zone neumblate!

Sânzienele sunt denumirea din popor a sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, fiind cunoscută și sub numele de Drăgaica. Ziua de Sânziene are origini păgâne și este asociată cu sărbătorirea solstițiului de vară. De asemenea, termenul „sânziene” provine din limba latină și face referire la zeițele Juno și Diana.

Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate[Sursa foto: freepik]

Astfel, sărbătoarea Sânzienelor are loc în noaptea de 23 spre 24 iunie și este strâns legată de natură, fertilitate și magie.

Sânzienele sunt o ocazie de bucurie și comunitate, în care lumea se adună pentru a sărbători și a se bucura de frumusețea și vitalitatea sezonului estival. 

Citește și: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi

Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate[Sursa foto: freepik]

Ce se spune dacă, de Sânziene, te scalzi în roua din locuri neumblate

Sărbătoarea Sânzienelor are o însemnătate aparte, deoarece există o serie de tradiții și obiceiuri care se respectă cu sfințenie din bătrâni. Conform tradiției populare, de Sânziene 2023, multe fete obișnuiesc să se scalde în rouă din zone neumblate. Roua sânzienelor este strânsă de femeile în vârstă într-o cârpă nouă de pânză, de culoare albă, iar ulterior se stoarce într-o oală nouă. În drum spre casă, bătrânele nu trebuie să vorbească deloc şi nu trebuie să întâlnească pe nimeni.

Dacă toate aceste lucruri sunt împlinite, cine se spăla cu rouă este sănătos şi iubit pe tot parcursul anului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce trebuie să pună gospodinele pe masă, în data de 24 iunie

Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate[Sursa foto: freepik]

Alte obiceiuri în noaptea de Sânziene

Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate[Sursa foto: freepik]

  • De Sânziene 2023, oamenii obișnuiesc să se adune în jurul focurilor și să petreacă până în zori. Mai mult decât atât, se cântă și se dansează, iar fetele își împletesc coronițe din flori de sânziene și le aruncă pe apă, în speranța că-și vor găsi sufletul pereche sau vor avea noroc în dragoste.
  • De asemenea, noaptea de Sânziene este plină de magie și credințe populare, și se spune că forțele supranaturale sunt mai aproape de lumea noastră. Conform tradiției, se spune că în noaptea de Sânziene porțile cerului se deschid, iar lumea de dincolo va veni în contact cu oamenii de pe Pământ. Așadar, lumea obișnuiește să facă pomeni pentru cei trecuți la cele sfinte, iar în anumite zone din țară se aprind focuri pe dealuri.
  • Lumea din sate umblă cu făcliile aprinse, înconjurând întreagă casă și curte pentru a o proteja.
  • Fetele obișnuiesc să strângă flori pentru a le pune sub pernă în noaptea premergătoare sărbătorii, pentru a-și visa ursitul.
  • Flăcăii umblă dimineața prin sat pentru a arunca cununițe de sânziene pe casele fetelor care vor să se mărite.
  • În noaptea de Sânziene, fetele din sate obișnuiesc să culeagă ierburi cu puteri vindecătoare, fiind cel mai potrivit moment pentru a face acest lucru.

Ce se întâmplă dacă, în noaptea de Sânziene, te scalzi în roua din zone neumblate[Sursa foto: freepik]

Rugăciune de Sânziene 2023

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătești pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu.

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”

Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei.

Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Se spală haine în această zi de sărbătoare?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies