Ce spun specialiștii despre consumul de apă de mare. Ce se poate întâmpla în corpul tău dacă înghiți apă de mare.
Vacanța la mare vine cu o mulțime de beneficii, dar și cu lucruri neplăcute de care trebuie să ții cont pentru a nu avea probleme. Iată mai jos la ce pericol te expui dacă bei apă din mare.
Pentru mulți, vacanța la mare este perfectă doar dacă implică multe ore în apa sărată, printre valuri. Inevitabil, se poate ajunge și la ingerarea apei sărate direct din mare.
Dacă în cele mai multe dintre cazuri este vorba despre înghițirea accidentală a apei sărate, există și cazuri în care unele persoane ajung să înghită voluntar apa sărată, având încredere în beneficiile consumului de apă de mare care se găsește îmbuteliată în doze mici.
Mai mulți specialiști trag un semnal de alarmă cu privire la acest consum, mai ales că în cazul apei de mare îmbuteliate aceasta este sterilizată.
Însă, apa de mare cu care intrăm în contact conține de multe ori bacterii periculoase care, odată ingerate, pot crea grave probleme de sănătate. În apa mării se pot găsi concentrații mari de Escherichia coli şi enterococi.
Citeste si: Te poti infecta cu noul coronavirus din mare? Ce spun virusologii
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Trucul care îi ajută pe șoferi să economisească bani. Ce trebuie să facă cu rezervorul mașinii
Cei care cred că își pot purifica organismul dacă ingerează apă sărată și că pot trata boli ori infecții sau să își întărească sistemul imunitar trebuie să aibă mare grijă.
„Toate aceste beneficii posibile ale apei de mare sunt direct false, nu sunt dovedite științific.”,
spune tehnologul alimentar Mario Sanchez, potrivit publicației La Vanguardia.
Apa de mare, bună pentru detoxifierea corpului? Ce spun medicii
Cât despre detoxifierea corpului, apa de mare este foarte sărată și poate duce la deshidratare severă, așadar nu este recomandată.
Citeste si: Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară
Citeste si: Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară
„Conceptul de detoxifiere este deja greșit în sine, pentru că organismul nostru nu are toxine pe care trebuie să le elimine magic prin orice aliment. Funcția excretorie este deja îndeplinită de rinichii și ficatul nostru.
În cazul în care suferim cu adevărat de o problemă la rinichi sau la ficat care împiedică eliminarea corectă a toxinelor, nici aceste produse nu ne-ar ajuta”, adaugă Laura Girona, dietetician-nutriționist, potrivit Playtech.ro.