Cartofii sunt unul dintre alimentele cele mai frecvent consumate din lume.
Cercetatorii americani sugereaza ca inlocuirea unei portii pe zi de cartofi fierti, copti sau piure cu o portie de legume non-amidonoase este asociata cu un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune.
Dupa luarea in considerare a mai multi factori de risc pentru hipertensiunea arteriala, cercetatorii au descoperit ca patru sau mai multe portii pe saptamana de cartofi a fost asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala.
Consumul mai mare de cartofi pai a fost, de asemenea, asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala atat la femei cat si barbati. Si consumul de cartofi prajiti (crisps) a fost asociat cu un risc crescut.
Autorii subliniaza ca cartofii, in comparatie cu alte legume, au un indice glicemic ridicat, astfel incat poate declansa o crestere brusca a nivelului de zahar din sange.
Sursa
Cercetatorii americani sugereaza ca inlocuirea unei portii pe zi de cartofi fierti, copti sau piure cu o portie de legume non-amidonoase este asociata cu un risc mai mic de a dezvolta hipertensiune.
Dupa luarea in considerare a mai multi factori de risc pentru hipertensiunea arteriala, cercetatorii au descoperit ca patru sau mai multe portii pe saptamana de cartofi a fost asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala.
Consumul mai mare de cartofi pai a fost, de asemenea, asociat cu un risc crescut de hipertensiune arteriala atat la femei cat si barbati. Si consumul de cartofi prajiti (crisps) a fost asociat cu un risc crescut.
Autorii subliniaza ca cartofii, in comparatie cu alte legume, au un indice glicemic ridicat, astfel incat poate declansa o crestere brusca a nivelului de zahar din sange.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro