Milioane de oameni sunt diagnosticati cu prediabet, ceea ce inseamna ca nivelul de zahar din sange este suficient de mare pentru a-i determina sa ia masuri, dar nu indeajuns pentru a fi clasificat ca diabet de tip 2.
Fara o corectie a dietei si a stilului de viata aproximativ 15-30% din prediabetici vor dezvolta diabet zaharat de tip 2 in termen de cinci ani, potrivit statisticilor.
Vestea buna este ca studii recente au aratat ca o crestere a cantitatii de iaurt sarac in grasimi poate scadea riscul de diabet zaharat de tip 2 cu pana la 28%!
Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge au analizat dietele a 4.000
Cercetatorii au acordat o atentie speciala tipului de lactate precum si continutul de grasimi- scazut, mediu si ridicat.
Cat de mult iaurt trebuie consumat
Cercetatorii au aratat ca grupul de risc scazut a consumat in medie, 550 ml de iaurt impartit in 4-5 portii pe saptamana (125 g pe portie).
De asemenea persoanele din acest grup au fost mai slabe, mai active fizic si au avut mai putine pofte pentru junk food. Studiul a fost publicat in revista Asociatiei Europene pentru Diabet, cunoscuta sub numele de Diabetologia. Dr. Nita Forouhi afirma ca "aceasta cercetare evidentiaza faptul ca produsele alimentare specifice pot avea un rol important in prevenirea diabetului de tip 2 si sunt relevante pentru mesajele de sanatate publica."
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro