Un fruct citric aparut de curand si la noi este pomelo. Ca si portocalele, lamaile sau mandarinele, este bogat in vitaminele C, A, B1, B2 si B9, in minerale precum seleniul, fierul, fosforul, magneziul si potasiul.
Contine, de asemenea, acid formic, acetic, citric si ascorbic.
Cu toate acestea, principala sa proprietate este cea antioxidanta, ce neutralizeaza radicalii liberi. Asadar, pomelo este recomandat in prevenirea bolilor ce apar ca rezultat al degenerarii progresive a organismului (degenerare musculara sau probleme cardiovasculare).
In mod traditional, pomelo se foloseste si in tratarea si preventia racelilor, diminuand simpomele asociate si accelerand procesul curativ.
Totodata, fructul favorizeaza digestia, mai ales in cazul alimentelor bogate in grasimi.
In ciuda multiplelor sale proprietati, trebuie evitat de persoanele cu ulcer, gastrite sau stomac delicat, deoarece stimuleaza productia de sucuri digestive.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro