Ce se intampla daca mananci seminte Psyllium zilnic

Ce se intampla daca mananci seminte Psyllium zilnic
Ce se intampla daca mananci seminte Psyllium zilnic

Semintele de Psyllium contin o cantitate insemnata de fibre, care in prezenta apei, a lichidelor in general, dar si a sucurilor digestive, se dizolva si formeaza un gel extrem de benefic organismului.

Scad colesterolul rau

Odata ajunse la nivelul intestinelor, semintele de Psyllium se transforma in gel, care retine atat colesterolul din alimente, cat si pe cel intern, secretat de colecist. De aceea semintele de Psyllium sunt recomandate persoanelor care au colesterolul marit. Nutritionistii recomanda consumul zilnic a unei linguri de seminte de Psyllium cu 10 minute inaintea meselor copioase din zi.

Ajuta la pierderea in greutate

Semintele de Psyllium se umfla si isi maresc de cateva ori volumul odata ajunse in stomac, ceea ce confera senzatia de satietate, scazand pofta de mancare.

De asemenea, la nivel intestinal, semintele de Psyllium retin nutrientii calorici din alimentele ingerate, astfel ca organismul absoarbe in final mult mai putine calorii decat cele ingerate.

Detoxifiaza colonul si previn cancerul colorectal

Stimuland peristaltismul, adica miscarile naturale ale intestinelor, semintele de Psyllium ajuta in combaterea constipatiei, in eliminarea toxinelor de la nivelul colonului (aceste toxine sunt retinute in gel), dar si in prevenirea cancerului colorectal.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies