Oamenii de stiinta sustin ca persoanele care consuma in mod regulat alimente picante sunt atat mai longevive, cat si mai putin susceptibile la afectiuni si boli grave.
Documentand obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu varste cuprinse intre 30 si 79 ani, cercetatorii au aratat ca persoanele care au mancat aproape zilnic alimente picante si iuti au trait mai mult si au picat prada mult mai rar bolilor grave sau fatale.
Rezultatele cercetatorilor de la Academia Chineza de Stiinte Medicale si de la Universitatea din Oxford si Harvard confirma si aprofundeaza studiile anterioare privind efectele benefice ale alimentelor picante asupra sanatatii umane.
In toata aceasta ecuatie, oamenii de stiinta considera ca rolul decisiv il joaca o substanta activa numita capsaicina, care este continuta de ardeiul iute si care are efect antioxidant si anti-inflamator, luptand impotriva obezitatii si a cancerului.
Proprietatile terapeutice ale ardeilor iuti sunt:
•Ardeiul iute contine numerosi compusi naturali cu proprietati dovedite cu privire la prevenirea bolilor.
•Ardeiul iute contine un un compus alcaloid deosebit de sanatos pentru organism, capsaicina, care ii confera plantei si gustul iute si intepator. Studiile preliminare pe vertebrate au relevat faptul ca acest compus are proprietati de prevenire si combatere a cancerului, ameliorarea durerilor, combaterea infectiilor bacteriene, si a prevenirii problemelor de diabet zaharat. Capsaicina s-a dovedit inclusiv ca diminueaza nivelul de colesterol LDL in randul persoanelor supraponderale.
•Ardeiul iute proaspat, rosu si verde, este o sursa bogata de vitamina C. 100 g de ardei iute proaspat asigura aprox. 143,7 pg sau 240% din DZR. Solubila in apa, vitamina C este un puternic agent de prevenire a cancerului. Este necesara pentru absorbtia si legarea colagenului in organism. Colagenul este o proteina bazica primara indispensabila sanatatii vaselor sanguine, a pielii, a organelor, si a oaselor.
Alimentele bogate in vitamina C sau suplimentele alimentarea previn scorbutul, cresc imunitatea si elimina din corp radicalii liberi nocivi.
•In plus, ardeiul iute contine numeroase alte substante cu proprietati de combatere a cancerului, precum vitamina A-si flavonoizi precum ß-caroten, a-caroten, luteina, zea-xanthina, si criptoxantina. Aceste substante, continute inclusiv de ardeiul gras, reduc efectele nocive ale radicalilor liberi, cauzatori de boli.
•Ardeii iuti furnizeaza corpului o cantitate mare de minerale, cum ar fi potasiu, mangan, fier si mangan. Potasiul este o parte esentiala a celulelor si a fluidelor corporale care asigura sau sprijina functia cardiaca si aparatul circulator. Manganul este utilizat de catre organism pe post de co-variabila pentru agentul catalizatorul cu proprietati de preventie a cancerului superoxid dismutaza.
•In plus, ardeii iuti au un continut bogat de vitamine din complexul B, printre care niacina, piridoxina (vitamina B-6), riboflavina si tiamina (vitamina B-1). Aceste vitamine sunt esentiale si nu pot fi sintetizate in mod direct de catre organism.
Ardeiul iute are atat proprietati terapeutice, cat si intrebuintari culinare.
Printre proprietatile medicinale se numara:
•Ardeiul iute contine un compus numit capsaicina. Capsaicina si co-ingredientele sale sunt utilizate balsamuri, creme si tincturi pentru efectul lor astringent, anti-inflamator si analgezic.
•Acesti compusi au fost folositi cu succes in tratamentul durerilor articulare, al simptomelor post-herpetice neuropatice si al durerilor musculare.
•Conform studiilor efectuate pe animale, capsaicina detine proprietati antibacteriene, de prevenirea a cancerului, de atenuare a durerilor si de prevenire/combatere a diabetului zaharat. In plus, scade nivelul colesterolului LDL in randul persoanelor supraponderale.
Intrebuintari culinare:
•Ardeii iuti proaspeti se clatesc bine in apa inainte de preparare. Prin spalarea lor atenta se evita contaminarea hranei cu impuritati si fungicide. Ardeii iuti, fie proaspeti, fie pisati, pot avea efect iritant asupra cailor respiratorii, a ochilor si a mucoasei gatului. De aceea se recomanda sa iti protejezi ochii si sa eviti sa inhalezi acest condiment la folosirea sa, mai ales daca ai o sensibilitate aparte.
Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
Sursa: Secretele.com, autor Calin Petru Barbulescu
Documentand obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu varste cuprinse intre 30 si 79 ani, cercetatorii au aratat ca persoanele care au mancat aproape zilnic alimente picante si iuti au trait mai mult si au picat prada mult mai rar bolilor grave sau fatale.
Rezultatele cercetatorilor de la Academia Chineza de Stiinte Medicale si de la Universitatea din Oxford si Harvard confirma si aprofundeaza studiile anterioare privind efectele benefice ale alimentelor picante asupra sanatatii umane.
In toata aceasta ecuatie, oamenii de stiinta considera ca rolul decisiv il joaca o substanta activa numita capsaicina, care este continuta de ardeiul iute si care are efect antioxidant si anti-inflamator, luptand impotriva obezitatii si a cancerului.
Proprietatile terapeutice ale ardeilor iuti sunt:
•Ardeiul iute contine numerosi compusi naturali cu proprietati dovedite cu privire la prevenirea bolilor.
•Ardeiul iute contine un un compus alcaloid deosebit de sanatos pentru organism, capsaicina, care ii confera plantei si gustul iute si intepator. Studiile preliminare pe vertebrate au relevat faptul ca acest compus are proprietati de prevenire si combatere a cancerului, ameliorarea durerilor, combaterea infectiilor bacteriene, si a prevenirii problemelor de diabet zaharat. Capsaicina s-a dovedit inclusiv ca diminueaza nivelul de colesterol LDL in randul persoanelor supraponderale.
•Ardeiul iute proaspat, rosu si verde, este o sursa bogata de vitamina C. 100 g de ardei iute proaspat asigura aprox. 143,7 pg sau 240% din DZR. Solubila in apa, vitamina C este un puternic agent de prevenire a cancerului. Este necesara pentru absorbtia si legarea colagenului in organism. Colagenul este o proteina bazica primara indispensabila sanatatii vaselor sanguine, a pielii, a organelor, si a oaselor. Alimentele bogate in vitamina C sau suplimentele alimentarea previn scorbutul, cresc imunitatea si elimina din corp radicalii liberi nocivi.
•In plus, ardeiul iute contine numeroase alte substante cu proprietati de combatere a cancerului, precum vitamina A-si flavonoizi precum ß-caroten, a-caroten, luteina, zea-xanthina, si criptoxantina. Aceste substante, continute inclusiv de ardeiul gras, reduc efectele nocive ale radicalilor liberi, cauzatori de boli.
•Ardeii iuti furnizeaza corpului o cantitate mare de minerale, cum ar fi potasiu, mangan, fier si mangan. Potasiul este o parte esentiala a celulelor si a fluidelor corporale care asigura sau sprijina functia cardiaca si aparatul circulator. Manganul este utilizat de catre organism pe post de co-variabila pentru agentul catalizatorul cu proprietati de preventie a cancerului superoxid dismutaza.
•In plus, ardeii iuti au un continut bogat de vitamine din complexul B, printre care niacina, piridoxina (vitamina B-6), riboflavina si tiamina (vitamina B-1). Aceste vitamine sunt esentiale si nu pot fi sintetizate in mod direct de catre organism.
Ardeiul iute are atat proprietati terapeutice, cat si intrebuintari culinare.
Printre proprietatile medicinale se numara:
•Ardeiul iute contine un compus numit capsaicina. Capsaicina si co-ingredientele sale sunt utilizate balsamuri, creme si tincturi pentru efectul lor astringent, anti-inflamator si analgezic.
•Acesti compusi au fost folositi cu succes in tratamentul durerilor articulare, al simptomelor post-herpetice neuropatice si al durerilor musculare.
•Conform studiilor efectuate pe animale, capsaicina detine proprietati antibacteriene, de prevenirea a cancerului, de atenuare a durerilor si de prevenire/combatere a diabetului zaharat. In plus, scade nivelul colesterolului LDL in randul persoanelor supraponderale.
Intrebuintari culinare:
•Ardeii iuti proaspeti se clatesc bine in apa inainte de preparare. Prin spalarea lor atenta se evita contaminarea hranei cu impuritati si fungicide. Ardeii iuti, fie proaspeti, fie pisati, pot avea efect iritant asupra cailor respiratorii, a ochilor si a mucoasei gatului. De aceea se recomanda sa iti protejezi ochii si sa eviti sa inhalezi acest condiment la folosirea sa, mai ales daca ai o sensibilitate aparte.
Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
Sursa: Secretele.com, autor Calin Petru Barbulescu
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro