Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!

Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!
Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!

Oul este alcatuit din doua parti: galbenus si albus si contine colesterolul bun, care este util organismului.

 

Galbenusul din ou contine 100% vitaminele A,D,E,K si carotenoide luteina si zeaxantina. Mai contine si 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 si vitamina B12. Comparativ cu galbenusul, albusul nu are aceeasi paleta bogata de vitamine. Contine mai multe proteine, dar doar din cauza ca galbenusul este mai mic. Cu atât mai mult stim ca proteinele trebuie consumate in jur de 15 30% din caloarea calorica zilnica, scrie doctorulzilei.ro.
Motivul pentru care oul contine o cantitate mare de colesterol nu este ca sa ne puna in pericol sanatatea, ci pentru viitorul pui care va ecloza din ou si care are nevoie de colesterol exact ca o fiinta vie. Colesterol reprezinta precursorul hormonilor sexuali si este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori ca HDL indica colesterolul bun, in timp ce zaharul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridica colesterolul rau, adica LDL si trigliceridele din sânge.
Este un lucru foarte trist ca majoritatea nutritionistilor recomanda omleta din albusuri. Nu e de mirare ca majoritatea copiilor au deficiente de grasime si un colesterol rau crescut.
Cele mai multe organisme vii dezvolta un sistem de auto aparare pentru a face fata predatorilor. Animalele au dinti si picioare ca sa muste si sa fuga, iar plantele dezvolta toxine si antinutrienti ca sa se apere de potentialii invadatori.
Galbenusul de ou, viitorul pui de gaina, nu are cum sa se apere decât daca albusul isi schimba cumva functia si 13 din 14 proteine gasite in albus au proproietati antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile si microbii ansa ne pot afecta si noua sanatatea. De obicei, când este consumat in cantitati mari sau când intestinele noastre sunt deja compromise.
Proteina lysozyme, care este inofensiva, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor si poate inhiba trypsina, o proteina responsabila pentru sistemul digestiv.
Chiar si mai grav unii compusi pot trece de peretii intestinali si sa agraveze bolile autoimune.
In concluzie foarte multi oameni sufera de deficiente ale vitaminelor importante A,D,E si K2 si ar trebui sa stie ce important este galbenusul de ou in acest sens.
Sursa: wowbiz.ro

Galbenusul din ou contine 100% vitaminele A,D,E,K si carotenoide luteina si zeaxantina.

Mai contine si 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 si vitamina B12. Comparativ cu galbenusul, albusul nu are aceeasi paleta bogata de vitamine. Contine mai multe proteine, dar doar din cauza ca galbenusul este mai mic. Cu atât mai mult stim ca proteinele trebuie consumate in jur de 15 30% din caloarea calorica zilnica, scrie doctorulzilei.ro.

Motivul pentru care oul contine o cantitate mare de colesterol nu este ca sa ne puna in pericol sanatatea, ci pentru viitorul pui care va ecloza din ou si care are nevoie de colesterol exact ca o fiinta vie.
Colesterol reprezinta precursorul hormonilor sexuali si este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori ca HDL indica colesterolul bun, in timp ce zaharul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridica colesterolul rau, adica LDL si trigliceridele din sânge.

Este un lucru foarte trist ca majoritatea nutritionistilor recomanda omleta din albusuri. Nu e de mirare ca majoritatea copiilor au deficiente de grasime si un colesterol rau crescut.


Cele mai multe organisme vii dezvolta un sistem de auto aparare pentru a face fata predatorilor. Animalele au dinti si picioare ca sa muste si sa fuga, iar plantele dezvolta toxine si antinutrienti ca sa se apere de potentialii invadatori. Galbenusul de ou, viitorul pui de gaina, nu are cum sa se apere decât daca albusul isi schimba cumva functia si 13 din 14 proteine gasite in albus au proproietati antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile si microbii ansa ne pot afecta si noua sanatatea. De obicei, când este consumat in cantitati mari sau când intestinele noastre sunt deja compromise.

Proteina lysozyme, care este inofensiva, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor si poate inhiba trypsina, o proteina responsabila pentru sistemul digestiv. Chiar si mai grav unii compusi pot trece de peretii intestinali si sa agraveze bolile autoimune.

In concluzie foarte multi oameni sufera de deficiente ale vitaminelor importante A,D,E si K2 si ar trebui sa stie ce important este galbenusul de ou in acest sens.

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Câte kilograme a luat Roxana Vancea în sarcină și la greutate a ajuns acum? „Nu prea reușesc să trec de pragul acesta deloc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies