Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!

Ce se intampla daca mananci un galbenus de ou pe zi? Iata raspunsul!

Oul este alcatuit din doua parti: galbenus si albus si contine colesterolul bun, care este util organismului.

 

Galbenusul din ou contine 100% vitaminele A,D,E,K si carotenoide luteina si zeaxantina. Mai contine si 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 si vitamina B12. Comparativ cu galbenusul, albusul nu are aceeasi paleta bogata de vitamine. Contine mai multe proteine, dar doar din cauza ca galbenusul este mai mic. Cu atât mai mult stim ca proteinele trebuie consumate in jur de 15 30% din caloarea calorica zilnica, scrie doctorulzilei.ro.
Motivul pentru care oul contine o cantitate mare de colesterol nu este ca sa ne puna in pericol sanatatea, ci pentru viitorul pui care va ecloza din ou si care are nevoie de colesterol exact ca o fiinta vie. Colesterol reprezinta precursorul hormonilor sexuali si este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori ca HDL indica colesterolul bun, in timp ce zaharul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridica colesterolul rau, adica LDL si trigliceridele din sânge.
Este un lucru foarte trist ca majoritatea nutritionistilor recomanda omleta din albusuri. Nu e de mirare ca majoritatea copiilor au deficiente de grasime si un colesterol rau crescut.
Cele mai multe organisme vii dezvolta un sistem de auto aparare pentru a face fata predatorilor. Animalele au dinti si picioare ca sa muste si sa fuga, iar plantele dezvolta toxine si antinutrienti ca sa se apere de potentialii invadatori. Galbenusul de ou, viitorul pui de gaina, nu are cum sa se apere decât daca albusul isi schimba cumva functia si 13 din 14 proteine gasite in albus au proproietati antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile si microbii ansa ne pot afecta si noua sanatatea. De obicei, când este consumat in cantitati mari sau când intestinele noastre sunt deja compromise.
Proteina lysozyme, care este inofensiva, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor si poate inhiba trypsina, o proteina responsabila pentru sistemul digestiv.
Chiar si mai grav unii compusi pot trece de peretii intestinali si sa agraveze bolile autoimune.
In concluzie foarte multi oameni sufera de deficiente ale vitaminelor importante A,D,E si K2 si ar trebui sa stie ce important este galbenusul de ou in acest sens.
Sursa: wowbiz.ro

Galbenusul din ou contine 100% vitaminele A,D,E,K si carotenoide luteina si zeaxantina. Mai contine si 90% calciu, fier, fosfor, zinc, vitamina B6 si vitamina B12. Comparativ cu galbenusul, albusul nu are aceeasi paleta bogata de vitamine. Contine mai multe proteine, dar doar din cauza ca galbenusul este mai mic. Cu atât mai mult stim ca proteinele trebuie consumate in jur de 15 30% din caloarea calorica zilnica, scrie doctorulzilei.ro.

Motivul pentru care oul contine o cantitate mare de colesterol nu este ca sa ne puna in pericol sanatatea, ci pentru viitorul pui care va ecloza din ou si care are nevoie de colesterol exact ca o fiinta vie. Colesterol reprezinta precursorul hormonilor sexuali si este folosit de toate celulele din organism. S-a demonstrat de foarte multe ori ca HDL indica colesterolul bun, in timp ce zaharul, glucoza, fructosa, omega 3-omega 6 ridica colesterolul rau, adica LDL si trigliceridele din sânge.

Este un lucru foarte trist ca majoritatea nutritionistilor recomanda omleta din albusuri. Nu e de mirare ca majoritatea copiilor au deficiente de grasime si un colesterol rau crescut.

Cele mai multe organisme vii dezvolta un sistem de auto aparare pentru a face fata predatorilor. Animalele au dinti si picioare ca sa muste si sa fuga, iar plantele dezvolta toxine si antinutrienti ca sa se apere de potentialii invadatori. Galbenusul de ou, viitorul pui de gaina, nu are cum sa se apere decât daca albusul isi schimba cumva functia si 13 din 14 proteine gasite in albus au proproietati antibacteriale. De obicei, distrug bacteriile si microbii ansa ne pot afecta si noua sanatatea. De obicei, când este consumat in cantitati mari sau când intestinele noastre sunt deja compromise.

Proteina lysozyme, care este inofensiva, se poate combina cu proteine precum ovomucoid sau ovoinhibitor si poate inhiba trypsina, o proteina responsabila pentru sistemul digestiv. Chiar si mai grav unii compusi pot trece de peretii intestinali si sa agraveze bolile autoimune.

In concluzie foarte multi oameni sufera de deficiente ale vitaminelor importante A,D,E si K2 si ar trebui sa stie ce important este galbenusul de ou in acest sens.

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte