Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită. Nu multe gospodine știu acest truc

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită. Nu multe gospodine știu acest truc
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită. Nu multe gospodine știu acest truc

Cu numeroasele sale calități, gustul său plăcut, valoarea nutritivă și prețul accesibil, varza rămâne unul dintre alimentele cele mai consumate în România.

 Deși poate fi utilizată într-o varietate de rețete, există o variantă pe care aproape niciun român nu o poate refuza, mai exact, varza călită! Dacă îți dorești să pregătești un preparat delicios, există un truc simplu, dar eficient pe care trebuie să-l iei în considerare. Descoperă în cele ce urmează de ce ar trebui să adaugi bicarbonat de sodiu în varza călită.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui o lingură lângă castraveții din frigider. Metoda este apreciată de gospodinele din întreaga lume

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită

Putem să ne bucurăm de varză proaspătă pe tot parcursul anului, indiferent de sezon, deoarece este un produs disponibil în permanență.

Varza se remarcă prin versatilitatea sa, putând fi pregătită în diverse moduri, sotată, călită, la cuptor- și fiind un ingredient nelipsit într-o varietate de rețete.

Este recomandat să includem varza în alimentația noastră zilnică, mai ales datorită valorii sale nutriționale și conținutului scăzut de calorii. O sută de grame de varză conțin doar 22 de calorii, cinci grame de carbohidrați și are un indice glicemic redus. De asemenea, varza reprezintă o importantă sursă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, potasiu, calciu, fier și acid folic.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită[Sursa foto: freepik]

Trucul secret al gospodinelor

Dacă dorești să impresionezi familia și invitații cu un preparat gustos și estetic plăcut, există un truc simplu, dar eficient, de care trebuie să ții cont.

Atunci când gătim varză, în special cea roșie, o problemă întâlnită des este faptul că, în timpul procesului de gătire, își pierde culoarea și o poate transfera către celelalte ingrediente din vas.

Totuși, există o soluție simplă: utilizarea oțetului sau a acidului citric.

Pentru a păstra culoarea verzelor albe sau verzi, poți folosi un ingredient des întâlnit în trucurile de curățenie casnică, mai exact, bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță din această pulbere albă în apa în care fierbi varza. Asigură-te că nu o lași pe foc prea mult timp, deoarece pH-ul redus al bicarbonatului de sodiu poate înmuia prea mult frunzele.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în varză călită[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură se coc sărățelele. Află temperatura optimă de coacere pentru a obține sărățelele perfecte, rumenite și gustoase

 

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Secretele bucătarilor profesioniști! Află ingredientul secret care transformă o iahnie de fasole într-un deliciu desăvârșit, la fel ca la restaurant

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies