Ce se întâmplă dacă pui castraveți murați la soare. Trucul pe care îl folosesc cele mai pricepute gospodine

Ce se întâmplă dacă pui castraveți murați la soare. Trucul pe care îl folosesc cele mai pricepute gospodine

Castraveții sunt foarte iubiți de români, fie ei în stare natural sau murați. Aceștia merg în combinație cu foarte multe feluri de mâncare, dar cele mai bune preparate cu care se potrivesc sunt fripturia, tocănițele și salatele.

Pe lângă faptul că sunt foarte delicioși, sunt și foarte sănătoși și au foarte multe beneficii pentru organism. Foarte multe gospodine își lasă castraveții murați la soare. Iată care este trucul și ce se va întâmpla cu aceștia.

Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine

Care este secretul castraveților murați la soare 

Cu siguranță nu ai auzit de faptul că unele gospodine își pun castraveții murați la soare, dar rezultatul va fi unul care te va încânta. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți prepara cei mai buni castraveți pe care i-ai mâncat vreodată.

Care este secretul castraveților murați la soare [Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente și mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă inedită, ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 kilograme de castraveți

Boabe de muștar

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

300 de grame hrean

4 căței de usturoi

Cimbru

2 linguri de sare

6 crenguțe de mărar

O felie de pâine

Mod de preparare

[Sursa foto: Shutterstock]

Pe fundul unui borcan se pun boabele de muștar și trei crenguțe de mărar, apo castraveții și printer ei cimbru și căței de usturoi.

Ulterior, vei adăuga apă cu sare, deasupra vei așeza trei crenguțe de mărar și felia de pâine, după care se acoperă recipientul, se lasă 2-3 la soare. În momentul în care sunt gata trebuie să elimini felia de pâine din interiorul borcanului.

Ce mai poți pune în borcanele în care lași castraveții la murat este o frunză de stejar sau de struguri. Depinde de ce ai la îndemână prin curte. Sau, dacă nu dispui de ele, adaugă o jumătate de linguriță de ceai negru vrac în fiecare recipient. Astfel, legumele tale preferate își vor păstra coaja crocantă.

Întreaga familie se va bucura de rezultatul uimitor și de castraveții delicioși. Aceștia vor trebui consumați în câteva zile, așa că de preferat este să nu preparați cantități foarte mari, deoarece ar putea să vă rămână foarte mulți. Ei se numesc castraveți covăsiți.

Citeste si: De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul

Citeste si: Cum poți să dezgheți rapid carnea. Un truc care te scapă de așteptat

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină