Castraveții sunt foarte iubiți de români, fie ei în stare natural sau murați. Aceștia merg în combinație cu foarte multe feluri de mâncare, dar cele mai bune preparate cu care se potrivesc sunt fripturia, tocănițele și salatele.
Pe lângă faptul că sunt foarte delicioși, sunt și foarte sănătoși și au foarte multe beneficii pentru organism. Foarte multe gospodine își lasă castraveții murați la soare. Iată care este trucul și ce se va întâmpla cu aceștia.
Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Care este secretul castraveților murați la soare
Cu siguranță nu ai auzit de faptul că unele gospodine își pun castraveții murați la soare, dar rezultatul va fi unul care te va încânta. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți prepara cei mai buni castraveți pe care i-ai mâncat vreodată.
Ingrediente și mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă inedită, ai nevoie de următoarele ingrediente:
2 kilograme de castraveți
Boabe de muștar
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
300 de grame hrean
4 căței de usturoi
Cimbru
2 linguri de sare
6 crenguțe de mărar
O felie de pâine
Mod de preparare
Pe fundul unui borcan se pun boabele de muștar și trei crenguțe de mărar, apo castraveții și printer ei cimbru și căței de usturoi.
Ce mai poți pune în borcanele în care lași castraveții la murat este o frunză de stejar sau de struguri. Depinde de ce ai la îndemână prin curte. Sau, dacă nu dispui de ele, adaugă o jumătate de linguriță de ceai negru vrac în fiecare recipient. Astfel, legumele tale preferate își vor păstra coaja crocantă.
Întreaga familie se va bucura de rezultatul uimitor și de castraveții delicioși. Aceștia vor trebui consumați în câteva zile, așa că de preferat este să nu preparați cantități foarte mari, deoarece ar putea să vă rămână foarte mulți. Ei se numesc castraveți covăsiți.
Citeste si: De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citeste si: Cum poți să dezgheți rapid carnea. Un truc care te scapă de așteptat