Cu certitudine, puțini cunosc că obținerea mozzarellei acasă este un proces simplu. Doar lapte nepasteurizat și câteva linguri de oțet sunt necesare.
Procesul de preparare are o durată de aproximativ 30 de minute. Prin urmare, iată ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a obține mozzarella în propria bucătărie.
Ce se întâmplă dacă pui oțet în laptele fiert
Pentru a prepara mozzarella în confortul casei tale, vei avea nevoie de 4 litri de lapte nepasteurizat și 8 linguri de oțet (cu 9% concentrație). Din aceste cantități vei obține aproximativ 450 de grame de mozzarella. Durata totală a procesului este de aproximativ 30 de minute.
Pentru a prepara mozzarella în confortul casei tale, vei avea nevoie de 4 litri de lapte nepasteurizat și 8 linguri de oțet (cu 9% concentrație).
Cum se prepară mozzarella în casă
Primul pas constă în a turna laptele într-o cratiță și a amesteca continuu, asigurându-te că îl încălzești la o temperatură potrivită, fără a-l supraîncălzi. Ideal ar fi să atingă aproximativ 50°C.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
După această etapă, trebuie să continui amestecând fără întrerupere, adăugând treptat câte o lingură de oțet. Vei observa că zerul începe să separe, căpătând o nuanță gălbuie. Când procesul de separare este complet, cașcavalul se va desprinde de zer. Atunci trebuie să îl scoți și să îl storci cu mâinile pentru a elimina excesul de lichid.
Apoi, puneți oala cu zer pe foc și încălziți-l foarte bine. Adăugați o lingură de sare și amestecați. Introduceți bilele de mozzarella în zerul fierbinte, opriți focul și începeți să întindeți cașcavalul.
După aceea, reintroduceți cașcavalul în lichidul fierbinte și începeți să îl întindeți pentru a forma o bilă mare sau mai multe mai mici. Transferați bilă/bilele de mozzarella într-un vas cu apă rece și gheață, lăsându-le acolo până se răcesc complet.
Reguli care o să vă ajute să obțineți o mozzarella delicioasă
- folosiți neapărat lapte crud
-puneți oțetul treptat, câte o lingură. Când se separă zerul de culoare galben deschis, nu mai adăugați oțet.
Citește și: Maioneză pentru salata boeuf. Cum să obții o textură cremoasă și o savoare echilibrată!