Gospodinele folosesc bicarbonatul de sodiu atât în bucătărie, cât și ca produs de curățare. Salteaua din dormitor, de exemplu, poate fi curățată folosind acest ingredient minune. Iată cum și în cât timp vei vedea rezultatele:
Pentru ca salteaua ta să își poată recăpăta culoarea inițială vei avea nevoie de această pudră albă. Pe lângă pete, bicarbonatul de sodiu te va ajuta să elimini mirosurile neplăcute din ea și, în același timp, să te bucuri de un somn liniștit și profund.
Citeste si: La ce este bun bicarbonatul de sodiu
De ce să folosești bicarbonat de sodiu pentru a curăța salteaua
Bicarbonatul de sodiu elimină, pe lângă pete și mirosuri neplăcute, și acarienii, bacterii care pot provoca astm, conjunctivită, dermatită și rinită alergică. Folosind această pudră albă, salteaua va arăta ca nouă!
Trucul cu bicarbonatul de sodiu pentru petele de pe saltea presupune câțiva pași extrem de simpli. Tot ce trebuie să faci este să pui această pudră albă direct pe pată și să freci zona cu o cârpă umedă și moale.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Stratul de bicarbonat de sodiu trebuie lăsat să acționeze aproximativ 10- 15 minute, iar mai apoi să freci din nou toată suprafața. Mai așteaptă câteva minute, iar după elimină totul folosind un aspirator. Recomandat este să lași pudra să acționeze peste noapte, dar doar dacă ai unde să dormi în altă parte.
Citeste si: De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert. Trucul gospodinelor pentru o mâncare gustoasă
La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu reprezintă cea mai bună soluție pentru a elimina acarienii din pernă și saltea.Lenjeria de pat și salteaua se curăță frecvent, cel puțin o dată pe săptămână. Fața de pernă și cearceafurile trebuie spălate în apă fierbinte pentru a elimina pe cât posibil toate bacteriile existente.
Pentru saltea vei avea nevoie de un recipient de dimensiuni medii în care să amesteci ulei de eucalipt cu bicarbonat de sodiu. Substanța se pulverizează pe saltea și se curăță cu o perie moale. Lasă să acționeze minim două ore și îndepărtează, cu atenție, cu aspiratorul.
Odorizant pentru frigider cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Poți folosi coaja de la o lămâie sau de la o portocală, după preferințe.