Ce se întâmplă dacă se pune bicarbonat de sodiu peste saltea. De ce ar trebui să încerci acest truc simplu!

Ce se întâmplă dacă se pune bicarbonat de sodiu peste saltea. De ce ar trebui să încerci acest truc simplu!
Ce se întâmplă dacă se pune bicarbonat de sodiu peste saltea

Gospodinele folosesc bicarbonatul de sodiu atât în bucătărie, cât și ca produs de curățare. Salteaua din dormitor, de exemplu, poate fi curățată folosind acest ingredient minune. Iată cum și în cât timp vei vedea rezultatele:

Pentru ca salteaua ta să își poată recăpăta culoarea inițială vei avea nevoie de această pudră albă. Pe lângă pete, bicarbonatul de sodiu te va ajuta să elimini mirosurile neplăcute din ea și, în același timp, să te bucuri de un somn liniștit și profund.

Citeste si: La ce este bun bicarbonatul de sodiu

De ce să folosești bicarbonat de sodiu pentru a curăța salteaua

Ce se întâmplă dacă se pune bicarbonat de sodiu peste saltea[Sursa foto: Freepik]

Bicarbonatul de sodiu elimină, pe lângă pete și mirosuri neplăcute, și acarienii, bacterii care pot provoca astm, conjunctivită, dermatită și rinită alergică. Folosind această pudră albă, salteaua va arăta ca nouă!

Trucul cu bicarbonatul de sodiu pentru petele de pe saltea presupune câțiva pași extrem de simpli. Tot ce trebuie să faci este să pui această pudră albă direct pe pată și să freci zona cu o cârpă umedă și moale.

Ingredientul te scapă instant de petele de cafea, vin, ceai sau chiar urina animalelor de companie. Chiar dacă salteaua nu este pătată, poți să o reîmprospătezi pur și simplu punând bicarbonat de sodiu pe toată suprafața sa. De asemenea, poți adăuga și câteva picături de ulei esențial, precum cel de levănțică sau portocală, după preferințe.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Stratul de bicarbonat de sodiu trebuie lăsat să acționeze aproximativ 10- 15 minute, iar mai apoi să freci din nou toată suprafața. Mai așteaptă câteva minute, iar după elimină totul folosind un aspirator. Recomandat este să lași pudra să acționeze peste noapte, dar doar dacă ai unde să dormi în altă parte.

Citeste si: De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert. Trucul gospodinelor pentru o mâncare gustoasă

La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu

Ce se întâmplă dacă se pune bicarbonat de sodiu peste saltea[Sursa foto: Freepik]

Bicarbonatul de sodiu reprezintă cea mai bună soluție pentru a elimina acarienii din pernă și saltea.Lenjeria de pat și salteaua se curăță frecvent, cel puțin o dată pe săptămână. Fața de pernă și cearceafurile trebuie spălate în apă fierbinte pentru a elimina pe cât posibil toate bacteriile existente.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru saltea vei avea nevoie de un recipient de dimensiuni medii în care să amesteci ulei de eucalipt cu bicarbonat de sodiu. Substanța se pulverizează pe saltea și se curăță cu o perie moale. Lasă să acționeze minim două ore și îndepărtează, cu atenție, cu aspiratorul.

Odorizant pentru frigider cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Poți folosi coaja de la o lămâie sau de la o portocală, după preferințe.

Folosește o răzătoare pentru a obține ingredientul de bază. Coaja se amestecă împreună cu o cană de bicarbonat de sodiu până când se integrează, iar mai apoi se toarnă toată compoziția într-un recipient deschis și semi-acoperit cu plastic autoadeziv sau folie, în care se fac doar câteva găuri. Poți adăuga și câteva cuișoare, dacă își dorești o aromă mai puternică.

Ce se întâmplă dacă se pune bicarbonat de sodiu peste saltea[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

4 Tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies