De multe ori, obișnuim să dormim cu părul ud noaptea, din diverse motive: fie ne este prea somn să îl mai uscăm după ce l-am spălat, fie pur și simplu ne este mai ușor să procedăm astfel. Totuși, un astfel de comportament este unul negativ, atât pentru părul nostru, cât și pentru propria sănătate.
Descoperă în rândurile de mai jos ce se poate întâmpla dacă dormi cu părul ud, dar și soluții pentru a evita să fim puși într-o astfel de situație.
Ruperea părului
Specialistul a explicat faptul că umezeala face ca părul tău să fie mult mai sensibil. Așadar, pe timpul nopții, firele de păr se vor rupe mult mai ușor, iar părul va ajunge să fie despicat.
„Pe parcursul nopții, dacă nu îl usuci înainte, fricțiunea cu așternuturile și a părului propriu zis este mult mai mare și atunci riscurile să îi faci tot felul de răni, crește.
Probleme ale scalpului
Fie că vorbim de piele sau păr, un mediu umed va acumula cu ușurință mai multe bacterii. Așadar, cu cât părul tău va fi mai ud pe parcursul nopții, cu atât cresc riscurile de a te confrunta cu probleme la nivelul scalpului, de care vei scăpa cu greu.
Mătreața
O mulțime de persoane se confruntă cu mătreața, fără să știe de fapt de unde provine această problemă. Dormitul cu părul ud poate provoca mătreața, în special dacă acest comportament este repetitiv.
„Crește destul de mult riscul de a face diferite afecțiuni ale pielii, inclusiv crește riscul de a face mătreață. Mătreața este un microorganism care este de foarte multe ori prezent pe suprafața pielii noastre dar nu devine activ oricum, decât dacă îi oferim condițiile ideale. Un mediu umed, care înlătură bariera de protecție a pielii este un mediu ideal pentru dezvoltarea acestei bacterii .”, a mărturisit specialistul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pierderea volumului și strălucirii
Citește și: Cum scapi de firele crescute sub piele
În momentul în care îți usuci părul cu un uscător, aerul cald îți va oferi volum. În momentul în care alegi să dormi cu părul ud sau chiar să îl usuci în mod natural, cu siguranță nu te vei mai bucura de același volum oferit de uscarea cu feonul. De asemenea, te vei confrunta și cu o pierdere a strălucirii firelor de păr.
„Dacă faceți asta des, s-ar putea ca în timp să obțineți efecte nedorite, cum sunt: sensibilizarea, fragilizarea strcturii acestuia, lipsa strălucirii, matifierea fibrei capilare. Toate aceste lucruri devin și mai acute dacă vorbim de extensii.”, a povestit hairstylist-ul.
Răceli și infecții
În mod evident, dormitul cu părul ud îți poate afecta și sănătatea. În special atunci când temperatura camerei este ceva mai scăzută, este posibil să te confrunți cu o răceală, din cauza faptului că părul tău este ud.
Sfaturi pentru uscarea părului
În cazul în care știi că motivul pentru care dormi cu părul ud este acela că ești prea obosit să te mai usuci după ce te-ai spălat pe cap, există câteva soluții. Este recomandat fie să îți speli părul dimineața, fie cu câteva ore înainte de a te băga în pat. Așadar, este important să nu mai lași această activitate de îngrijire pentru ultima perioadă a zilei. De asemenea, dacă nu ai timp să îți usuci în totalitate părul cu feonul, alege să îl usuci foarte bine la nivelul cefei, acolo unde îi este mai greu să se usuce natural. Nu uita că dacă dormi cu părul neuscat, îți va fi mai greu a doua zi să îl aranjezi!
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.