Ce se intampla daca te speli pe fata cu zeama de lime

Ce se intampla daca te speli pe fata cu zeama de lime
Ce se intampla daca te speli pe fata cu zeama de lime

Acidul alfa hidroxil si acidul beta hidroxil patrund adanc in pori, pentru a indeparta celulele moarte ale pielii si pentru a-i oferi pielii o stralucire radianta.

Cu toate acestea, in momentul in care sunt aplicati necorespunzator, acizii pot provoca daune majore tenului tau. Ai auzit vreodata de persoane care aplica local substante acide, cum ar fi zeama de lime, ca pe o lotiune tonica?

Unii oameni sunt de parere ca produsele de ingrijire a pielii sunt prea alcaline, iar produsele acide sunt bune pentru tenul tau. Ca sa nu mai spunem de persoanele care folosesc si un burete abraziv imbibat in zeama de lime sau lamaie pentru a curata cu adevarat stratul superior al pielii.

inainte de a merge mai departe in ceea ce priveste curatarea pielii cu ajutorul sucului de lime sau lamaie, vom explica mai bine ce se intelege prin "alcalin" si "acid".

Sistemul pH-ului este incadrat intre valori de la 0 (mediul cel mai acid) la 14 (mediul cel mai alcalin), 7 considerandu-se a fi pragul neutru.

Acest lucru inseamna ca un nivel al pH-ului mai mic decat 7 este considerat a fi acid, in timp ce nivelurile de peste 7 sunt alcaline sau bazice.

Potrivit lui Joshua Zeichner, un medic dermatolog din New York, pH-ul pielii este usor acid, acesta fiind motivul pentru care este denumit in mod obisnuit drept mantaua acida a pielii. Un pH de 5,5 este idel pentru ca toate celulele pielii sa functioneze in mod optim, pentru a mentine hidratarea pielii si pentru a se proteja de mediul inconjurator. Sapunurile si produsele de curatare traditionale au un pH alcalin, ceea ce inseamna ca acestea pot elimina uleiurile esentiale ale pielii, pot perturba echilibrul pielii si, de asemenea, pot provoca inflamatii.
La fel cum pH-ul alcalin este daunator pielii, produsele cu un pH extrem de acid pot cauza leziuni ale pielii. Iar printre aceste produse se numara si lamaile si alte citrice. Chiar si sucurile naturale pot irita pielea intr-o masura semnificativa, asa ca incearca sa nu inlocuiesti produsele profesioniste de ingrijire a pielii cu ingrediente sau produse naturale foarte acide.

Sursa: eva.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, despre tumorile la copii cu varste fragede! Orice femeie si viitoare mamica trebuie sa stie asta

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Vâlcea. A murit strivit de un copac

Cum se poate slabi prin autohipnoza. Un specialist roman ne dezvaluie care sunt cei 4 pasi

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, transformare uluitoare de look! Iată cum arăta celebrul actor în urmă cu șapte ani

ALERTĂ pe litoral! Pericolul e URIAȘ pentru românii care sunt la mare


Cookies