Ce se întâmplă dacă ții picioarele în apă cu sare. Beneficii și contraindicații ale băilor cu sare

Ce se întâmplă dacă ții picioarele în apă cu sare

Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile și contraindicațiile băilor cu sare!

Băia cu sare este un tratament  cu multe beneficii remarcabile, dar și cu câteva contraindicații de care fiecare femeie trebuie să fie conștientă. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre băile cu sare, cât și câteva rețete simple pentru băi de sare pe care le poți încerca acasă!

Cum se face baia de sare pentru picioare

Ce se întâmplă dacă ții picioarele în apă cu sare [Sursa foto: freepik]

Citește și: 3 motive pentru care rutina ta de îngrijire a pielii nu funcționează și cum îți poți alege produsele potrivite

Baia de sare pentru picioare se face în doar câțiva pași simpli.

  • Primul pas este ca doamnele și domnișoarele să își umple un lighean sau un recipient mai încăpător cu apă caldă, la o temperatură suportabilă și confortabilă, în jur de 35-38°C, cât să acopere picioarele până la glezne.
  • Al doilea pas este să se adauge în apa caldă 100-150 de grame de sare, sau în funcție de mărimea recipientului. De obicei, se folosește o mână de sare, iar ulterior se amestecă bine până când sarea începe să se dizolve.
  • Al treilea pas este să se scufunde picioarele în apa cu sare timp de 20-30 de minute.
  • Al patrulea pas este să vă uscați picioarele cu un prosop curat. Ulterior, femeile pot folosi o cremă hidratantă.

Ce tip de sare se folosește

Ce se întâmplă dacă ții picioarele în apă cu sare [Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 semne că protecția pielii tale este deteriorată, plus 5 moduri de a o restabili rapid

De obicei, cele mai folosite săruri de baie sunt sarea Epsom, sarea de la Marea Moartă și sarea himalayană.

Sarea de la Marea Moartă este des utilizată pentru băile de picioare, sarea Epsom este benefică femeilor care suferă de crampe musculare sau dureri articulare, iar sarea himalayană este o variantă potrivită pentru femeile care doresc să își detoxifice pielea și să își îmbunătățească circulația sângelui.

Beneficiile apei cu sare pentru picioare

Ce se întâmplă dacă ții picioarele în apă cu sare [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Promovează circulația sângelui

Un beneficiu al băilor cu sare este că ajută la stimularea circulației sângelui în picioare, lucru care reduce senzația de picioare reci și previne problemele circulatorii.

Exfoliază pielea

De asemenea, sarea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele și combate bătăturile picioarelor. Aceasta va lăsa pielea mai netedă și mai moale și, totodată, este un ajutor de nădejde femeilor care suferă de calozități sau piele aspră.

Reduce stresul și ameliorează insomnia

În general, băile calde sunt ideale pentru relaxare, iar adăugarea sării intensifică acest efect. Mineralele din sare contribuie la echilibrarea nivelurilor de magneziu din corp, iar din acest motiv are loc reducerea stresului și îmbunătățirea somnului.

Efecte antiinflamatoare

Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap- stirilekanald.ro

Un alt beneficiu este faptul că aceste băi cu sare reduc durerile și crampele musculare. Mai mult decât atât, apa cu sare ameliorează durerile de picioare cauzate de mersul pe jos sau statul prea mult în picioare.

Care sunt contraindicațiile

Ce se întâmplă dacă ții picioarele în apă cu sare [Sursa foto: freepik]

Persoanele care zgârieturi sau răni deschise la picioare nu ar trebui să folosească apa cu sare până când rănile nu sunt vindecate, deoarece pot avea parte de senzații neplăcute de usturime și disconfort. De asemenea, doamnele și domnișoare cu piele foarte sensibilă sau cu diverse afecțiuni dermatologice ar trebui să fie atente la utilizarea sării în băi, deoarece provoacă iritații.

Rețete pentru băi de sare

Baie de sare pentru hidratarea pielii picioarelor

Ingrediente:

  • 1 cană de lapte de cocos
  • 1 cană de miere
  • Un lighean sau recipient cu apă caldă

Tot ce trebuie să faci este să încălzești apa și să o torni în recipient cât să îți ajungă la glezne. Mai apoi, adaugă mierea și laptele de cocos, amestecând până când ingredientele se dizolvă complet și se omogenizează. Scufundă-ți picioarele în amestec timp de 20 de minute. Opțional, poți adăuga câteva picături din uleiurile esențiale preferate, pentru a te răsfăța cu o aromă plăcută în timp ce te bucuri de baia cu sare relaxantă.

Baie cu sare Epsom pentru exfolierea pielii picioarelor

Ingrediente:

  • Aproximativ 1/2 cană de sare Epsom
  • Un lighean sau recipient cu apă caldă

Tot ce trebuie să faci este să îți umpli un lighean sau recipient cu apă caldă. Amestecă aproximativ o jumătate de cană de sare Epsom și scufundă-ți picioarele. De asemenea, asigură-te că scaunul și poziția în care stai sunt confortabile și lasă-ți picioarele să se înmoaie timp de 10-20 de minute.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

3 motive pentru care rutina ta de îngrijire a pielii nu funcționează și cum îți poți alege produsele potrivite

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și harta pentru Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5 și Sectorul 6