Stiati ca un catel de usturoi pe zi, pe stomacul gol, face minuni? Stimuleaza sistemul imunitar si normalizeaza flora intestinala.
Utilizat pe scara larga in medicina traditionala pentru tratarea multor boli si afectiuni, a inceput sa fie cultivat cu aproximativ 5 mii de ani in urma. E mentionat de romani, asirieni, egipteni, greci, evrei si arabi si denumit de Pitagora, “regele condimentelor”. Cele mai vechi referinte cunoscute indica faptul ca usturoiul era o parte importanta a dietei de zi cu zi a egiptenilor.
Un manuscris egiptean din acea perioada include 800 de medicamente, dintre care 22 au fost realizate cu usturoi.
Usturoiul are in compozitia sa substante azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, siliciu, sulf, acid fosforic, vitamina C, D, B, fitosteroli, substante extractibile si uleiuri esentiale. Este bogat in fitoncide precum alicina, emanata atunci cand strivim usturoiul – sau ceapa. Potrivit unor cercetatori, alicina are un efect bacteriostatic puternic care ajuta la vindecarea infectiilor.
Sursa: Elacraciun.ro
Utilizat pe scara larga in medicina traditionala pentru tratarea multor boli si afectiuni, a inceput sa fie cultivat cu aproximativ 5 mii de ani in urma.
E mentionat de romani, asirieni, egipteni, greci, evrei si arabi si denumit de Pitagora, “regele condimentelor”. Cele mai vechi referinte cunoscute indica faptul ca usturoiul era o parte importanta a dietei de zi cu zi a egiptenilor.
Un manuscris egiptean din acea perioada include 800 de medicamente, dintre care 22 au fost realizate cu usturoi. Usturoiul are in compozitia sa substante azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, siliciu, sulf, acid fosforic, vitamina C, D, B, fitosteroli, substante extractibile si uleiuri esentiale.
Este bogat in fitoncide precum alicina, emanata atunci cand strivim usturoiul – sau ceapa. Potrivit unor cercetatori, alicina are un efect bacteriostatic puternic care ajuta la vindecarea infectiilor.
Sursa:
Elacraciun.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro