Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare, iar, in luna decembrie, cei mai multi dintre romani au in farfurii cel putin un preparat care contine carne rosie.
Ştii, insa, ce se intampla in organismul nostru cand mancam, de exemplu, pomana porcului?
Multe persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa aceasta optiune culinara necesita precautii speciale, scrie spynews.ro. Recomandat este sa nu prajiti carnea de porc, daca vreti sa ingurgitati un preparat culinar cat de cat sanatos. Mai mult, din punct de vedere nutritional, toate alimentele care sunt pregatite prin prajire au potential daunator.
Pomana porcului reprezinta unul dintre cele mai gustoase preparate culinare si putini sunt cei care rezista unei astfel de tentatii culinare. Servita cu mamaliguta si un pahar de palinca, pomana porcului nu este recomandata persoanelor care sufera de boli cardiovasculare, diabet, obezitate sau oricare alta boala cronica.
Şi asta nu e tot! Specialistii avertizeaza si, totodata, recomanda ca porcul sa fie sacrificat cand are 90-100 kg si nu este plin de grasime. Daca provine de la animale tinere, este bogata in substante minerale, in special fosfor si fier.
E recomandat ca inaintea sacrificarii, cu o luna-doua, porcului sa i se dea sa manace ghinda. Astfel, carnea lui devine bogata in Omega 3 si acizi grasi nesaturati, iar pentru continutul de Omega 3, 6 si 9, carnea acestui porc e recomandata si cardiacilor.
Sursa: Rtv.net
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro