Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat

Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat
Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat

Iubirea nu inseamna doar acei fluturasi in stomac. Atunci cand experimentezi o iubire sanatoasa, ai o stare generala de bine

Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat. Iubirea nu inseamna doar acei fluturasi in stomac. Atunci cand experimentezi o iubire sanatoasa, ai o stare generala de bine, esti mult mai vesela si mai optimista si tinzi sa ti se imbunatateasca si relatiile cu ceilalti oameni din jurul tau, sa te schimbi si sa devii o versiune mai buna a ta. Dragostea, la modul general, te face sa te simti mai bine.

Exista dovezi stiintifice care sa ateste ca dragostea este benefica inclusiv din punct de vedere fizic pentru corpul tau. Iata cele mai uimitoare efecte pe care dragostea le are asupra mintii si corpului tau:

Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat
Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat[Sursa foto: PixaBay]

Iubirea amelioreaza durerea

Atunci cand primesti imbratisari, ai o stare de bine, de calm si de liniste. Oxitocina, respectiv substanta chimica din creier ce poarta denumirea de hormonul dragostei, poate combate in mod eficient durerea, in special durerile de cap, actionand astfel ca un analgezic.

Iubirea are grija de inima ta

Exista studii stiintifice care au demonstrat ca actiunile de iubire scad ritmul cardiac la jumatate. Iubirea astfel te poate ajuta in activitatile zilnice, inclusiv cele stresante, prin incetinirea batailor inimii. In plus, oxitocina diminueaza stresul, scade tensiunea arteriala, reduce anxietatea, creste stima de sine si lupta impotriva depresiei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat
Ce se intampla in corpul tau cand iubesti cu adevarat[Sursa foto: PixaBay]

Iubirea ajuta corpul sa lupte impotriva bolilor

Gesturile de dragoste pe care le primesti de la partener, in special cele de genul a fi tinuta de mana, au capacitatea de a mari productia de endorfine care, la randul lor, imbunatatesc sistemul imunitar. Conform studiilor intocmite de specialisti, persoanele cu diverse afectiuni fizice care se simt iubite primesc un raspuns mai bun la tratamentul urmat si prezinta o motivatie mai puternica de a combate problemele de sanatate cu care se confrunta.

In concluzie, a iubi si a fi iubita are efecte benefice asupra intregii tale vieti, de la o stare generala de bine, o minte echilibrata, pana la eliberarea de substante in creier care te ajuta la imbunatatirea sanatatii tale.

Citeste si: Ce inseamna sa te iubesti pe tine insati: acte de bunatate la adresa ta

Citeste si: Cum se poartă zodiile atunci când sunt îndrăgostite



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

BIANCA IORDACHE: Cine este și cu ce se ocupă fosta iubita a lui Alex Bodi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies