Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Efectul este miraculos!

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Efectul este miraculos!

Conform unui studiu recent, capsaicina, substanţa ce se găseşte în ardeiul iute şi care îi asigură gustul, ar putea fi folosită în prevenirea cancerului intestinal.

 

Compusul care dă iuţeala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, susţine un studiu recent, citat de Daily Mail.
Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.
Cercetătorii au administrat capsaicină şoarecilor, aceştia fiind predispuşi genetic să dezvolte tumori în tractul gastrointestinaş. Substanţa administrată a declanşat un receptor de durere în interiorul celulelor din intestine, declanşând astfel o reacţie ce rduce riscul de a face tumori colorectale.
Tot în cadrul acestui experiment, oamenii de ştiinţă au descoperit că administrarea acestei substanţe a mărit durata de viaţă a şoarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, capsaicina are un efect şi mai mare atunci când este combinată cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se foloseşte în tratarea anumitor forme de artrită.
În Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confruntă cu 41.000 de noi cazuri în fiecare an. Studiul recomandă includerea capsaicinei în dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boală, pentru a inhiba creşterea tumorilor.
Substanţa care dă iuţeala ardeilor, capsaicina, se găseşte în cantităţi foarte mici la ardeiul aromat, dar în cantităţi de zeci de ori mai mari (ajungând la 0,1%) la ardeiul iute.
Diverse creme cu capsaicină se folosesc pentru a diminua semnificativ durerile cauzate de neuropatia herpetică sau neuropatii periferice, dar şi în artrită. Procedeul de folosire este simplu: se aplică unguentul şi apoi se înfăşoară locul cu o faşă. După apariţia senzaţiei de căldură dispare şi durerea.
Capsaicina ar putea fi folosită şi în prevenţia şi tratamentul cancerului gastric, precum şi a cancerului de prostata, dar şi ca supliment pentru slăbit, după cum arată studii recent publicate.
Sursa: e-dimineata.ro

Compusul care dă iuţeala ardeilor ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer intestinal, susţine un studiu recent, citat de Daily Mail.

Capsaicina este componentul activ din ardeiul iute, fiind substanta care il face picant. S-a demonstrat stiintific ca aceasta substanta este deosebit de eficienta in curele de slabire, prin arderea accelerata de calorii si reducerea poftei de mancare.

Cercetătorii au administrat capsaicină şoarecilor, aceştia fiind predispuşi genetic să dezvolte tumori în tractul gastrointestinaş. Substanţa administrată a declanşat un receptor de durere în interiorul celulelor din intestine, declanşând astfel o reacţie ce rduce riscul de a face tumori colorectale.Tot în cadrul acestui experiment, oamenii de ştiinţă au descoperit că administrarea acestei substanţe a mărit durata de viaţă a şoarecilor cu peste 30%. Mai mult, potrivit Daily Mail, capsaicina are un efect şi mai mare atunci când este combinată cu Celecoxib, un medicament antiinflamator, ce se foloseşte în tratarea anumitor forme de artrită.

În Marea Britanie, de exemplu, cancerul intestinal este al treilea cel mai frecvent tip de cancer, iar doctorii se confruntă cu 41.000 de noi cazuri în fiecare an. Studiul recomandă includerea capsaicinei în dieta celor care au un risc crescut de a dezvolta acest tip de boală, pentru a inhiba creşterea tumorilor.

Substanţa care dă iuţeala ardeilor, capsaicina, se găseşte în cantităţi foarte mici la ardeiul aromat, dar în cantităţi de zeci de ori mai mari (ajungând la 0,1%) la ardeiul iute.

Diverse creme cu capsaicină se folosesc pentru a diminua semnificativ durerile cauzate de neuropatia herpetică sau neuropatii periferice, dar şi în artrită. Procedeul de folosire este simplu: se aplică unguentul şi apoi se înfăşoară locul cu o faşă. După apariţia senzaţiei de căldură dispare şi durerea.Capsaicina ar putea fi folosită şi în prevenţia şi tratamentul cancerului gastric, precum şi a cancerului de prostata, dar şi ca supliment pentru slăbit, după cum arată studii recent publicate.

Sursa: e-dimineata.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere