Ce se intampla in corpul tau daca bei cafea pe canicula?

Ce se intampla in corpul tau daca bei cafea pe canicula?
Ce se intampla in corpul tau daca bei cafea pe canicula?

Efectele consumului de cafea asupra organismului au fost intens studiate, in toata lumea.

Savoarea acestei bauturi a facut ca numeroase persoane sa devina dependente de cafea, dar din punct de vedere medical, aceasta bautura nu face altceva decat sa declanseze fenomene excitatorii la nivelul sistemului nervos central.

"Se cunoaste ca aceasta bautura produce o dilatatie a vaselor la nivel cerebral, cu excitatia sistemului nervos si cu o reactivare a functiilor cognitive. Studiile nu au putut demonstra daca savuroasa bautura creeaza dependenta, dar consumatorii de cafea folosesc aceasta expresie, bazandu-se strict pe propria lor experienta", sustine dr.

Valentin Boldea, medic de familie.

"Daca aceasta bautura da dependenta sau nu, depinde de la o persoana la alta. De cele mai multe ori, aceasta dependenta este doar psihica sau psihologica, dar dependenta fizica este foarte rar citata in literatura. De aceea este destul de usor sa renuntam la cafea in anumite situatii, la recomandarea medicului", a mai precizat dr. Boldea.

Cafeaua trebuie evitata pe canicula

Exista si situatii in care consumul de cafea trebuie evitat.

"La persoanele cunoscute cu afectiuni cardiovasculare, e bine sa moderam consumul de cafea, sau sa interzicem consumul acesteia in functie de severitatea afectiunii cardiace. Cafeaua nu este recomandata pe timp de canicula deoarece are un puternic efect antidiuretic. Cu alte cuvinte, deshidrateaza organismul si grabeste eliminarea apei din tesuturi. Iar de aici si pana la oboseala si dureri de cap nu este decat un pas", a explicat medicul de familie.

Sursa: sanatate.bzi.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies