Ceaiul de ghimbir este o excelenta sursa de vitamine din grupul B, dar si vitamina C si A si de mineralesi o cale prin care iti poti asigura o parte importanta din antioxidantii necesari combaterii efectelor radicalilor liberi.
Ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra depozitelor de grasime. Consumat cu regularitate, accelereaza metabolismul si topeste celulele adipoase. Ceaiului de ghimbir calmeaza durerile de cap prin efectul unor principii cu efect antiinflamator din ghimbir. Oamenii de stiinta sustin ca ceaiul de ghimbir scade riscul de cancer de colon si ovarian si slabeste rezistenta celulelor canceroase la tratamentele specifice, in special la chimioterapie.
Ceaiul de ghimbir este un tonic general pentru organism, imbunatateste circulatia sangelui si previne aparitia bolilor cardiace, iar peste toate acestea se adauga si recunoascuta capacitate a ghimbirului de a combate senzatia de greata, inclusiv a greturilor
Sursa: fii-sanatos.net
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro