Ce se întâmplă în corpul tău dacă consumi seara miere de salcâm

miere de salcam
Miere de salcâm

Mierea este un aliment minune, care nu doar că dă savoare diferitor mâncăruri, ci și este foarte bun pentru sănătate. Există numeroase tipuri de miere: polifloră, de tei, de Manuka, de floarea soarelui, însă cea de salcâm este o variantă extraordinară, pe care cu siguranță trebuie să o introduci în alimentația ta de zi cu zi.

Ce boli se ameliorează când consumi miere de salcâm seara

Citește și: Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară

miere de salcam beneficii
Beneficii miere de salcâm[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi!

La fel ca la celelalte tipuri de miere, cea de salcâm este derivată din nectarul florilor acestui arbore.

Mierea de salcâm este populară în întreaga lume, nu doar pentru gustul extrem de bun, ci și pentru varietatea de beneficii pe care le oferă. Mierea de salcâm oferă mulți antioxidanti necesari, care pot contribui la potențialele sale beneficii pentru organism. Principalii antioxidanți din mierea de salcâm sunt flavonoidele. Deși mulți specialiști recomandă consumul de miere pe somtacul gol, dimineața, consumul de miere de salcâm seara poate avea numeroase alte beneficii.
Dacă intorducem în alimentația noastră antioxidanții prezentați mai sus, vom reduce riscul de afecțiuni cronice, printre care boli de inimă sau diverse alte tipuri de cancer. De asemenea, un alt beneficiu al mierii de salcâm este faptul că este bogată beta-caroten, un tip de pigment vegetal cu proprietati antioxidante puternice. Dacă introducem în alimentația noastră alimente bogate în beta-caroten, se vor îmbunătății funcțiile creierului, dar și pielea noastră va fi mai sănătoasă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

miere de salcam seara
Miere de salcâm seara[Sursa foto: Freepik]

Deși multe persoane evită să consume dulciuri seara, pentru a își menține o siluetă impecabilă, este bine de știut faptul că mierea este un tip de dulce sănătos. O lingură de miere de salcâm, adică mai exact 21 de grame conține aproximativ 60 de calorii și 17 grame de zahăr. Aceasta poate fi consumată sub diverse forme seara. Poți pur și simplu să mănânci o linguriță de miere de salcâm înainte de somn, sau să o introduci în alimentele pe care le mănânci la cină, pe post de topping.

Așadar, poți adăuga mierea de salcâm într-un iaurt cu fructe sau într-o salată. Totuși, dacă nu obișnuiești să mănânci seara sau pur și simplu nu dorești să asociezi mierea cu diverse alte preparate, există o soluție care cu siguranță va fi potrivită: adaugă mierea într-un ceai cald, pe care să îl bei seara. Nu doar că te vei bucura de beneficiile mierii de salcâm, dar și de liniștirea și relaxarea pe care ți-o oferă ceaiul.
Acesta poate fi de tei, mușețel, mentă, fructe sau orice alt sortiment pe care îl dorești, însă evită consumul de ceai verde sau negru seara, deoarece îți va da o stare de agitație, de care nu ai nevoie înainte de somn.

Ce alte beneficii are mierea de salcâm

de ce sa consumi miere de salcam
De ce sa consumi miere de salcâm[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Orice tip de miere are numeroase beneficii, însă cea de salcâm este perfectă pentru sănătatea ta. Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, mierea de salcâm are și proprietăți antibacteriene. Aceasta conține componentele necesare pentru a produce și elibera cantități mici de peroxid de hidrogen. Acesta este un tip de acid care omoară diverse tipuri de bacterii. Datorită proprietăților antioxidante și antibacteriene pe care le are, mierea de salcâm este folosită și pentru tratarea rănilor și prevenirea contaminării cu infecții bacteriene.

Mierea de salcâm este cunoscută și pentru beneficiile sale pentru tratarea acneei. Așadar, acest ingredient este adesea întâlnit în compoziția produselor de îngrijire ce au ca scop tratarea acestei afecțiunii a pielii. Mai mult, mierea de salcâm este perfectă atunci când suntem răciți sau avem probleme respiratorii. Consumată goală sau în ceai, mierea de salcâm poate fi un aliat ideal pentru combaterea răcelii.

Totuși, nu este recomandat ca mierea de salcâm să fie consumată de sugari, persoane cu diabet zaharat sau cei alergici la polen.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

5 alimente care pot provoca acnee și alte probleme. Sunt puternic inflamatorii

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies