Mierea este un aliment minune, care nu doar că dă savoare diferitor mâncăruri, ci și este foarte bun pentru sănătate. Există numeroase tipuri de miere: polifloră, de tei, de Manuka, de floarea soarelui, însă cea de salcâm este o variantă extraordinară, pe care cu siguranță trebuie să o introduci în alimentația ta de zi cu zi.
Ce boli se ameliorează când consumi miere de salcâm seara
Citește și: Mască pentru creșterea părului cu miere și scorțișoară
Citește și: 8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi!
La fel ca la celelalte tipuri de miere, cea de salcâm este derivată din nectarul florilor acestui arbore.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Deși multe persoane evită să consume dulciuri seara, pentru a își menține o siluetă impecabilă, este bine de știut faptul că mierea este un tip de dulce sănătos. O lingură de miere de salcâm, adică mai exact 21 de grame conține aproximativ 60 de calorii și 17 grame de zahăr. Aceasta poate fi consumată sub diverse forme seara. Poți pur și simplu să mănânci o linguriță de miere de salcâm înainte de somn, sau să o introduci în alimentele pe care le mănânci la cină, pe post de topping.
Așadar, poți adăuga mierea de salcâm într-un iaurt cu fructe sau într-o salată. Totuși, dacă nu obișnuiești să mănânci seara sau pur și simplu nu dorești să asociezi mierea cu diverse alte preparate, există o soluție care cu siguranță va fi potrivită: adaugă mierea într-un ceai cald, pe care să îl bei seara. Nu doar că te vei bucura de beneficiile mierii de salcâm, dar și de liniștirea și relaxarea pe care ți-o oferă ceaiul.Ce alte beneficii are mierea de salcâm
Orice tip de miere are numeroase beneficii, însă cea de salcâm este perfectă pentru sănătatea ta. Pe lângă beneficiile enumerate mai sus, mierea de salcâm are și proprietăți antibacteriene. Aceasta conține componentele necesare pentru a produce și elibera cantități mici de peroxid de hidrogen. Acesta este un tip de acid care omoară diverse tipuri de bacterii. Datorită proprietăților antioxidante și antibacteriene pe care le are, mierea de salcâm este folosită și pentru tratarea rănilor și prevenirea contaminării cu infecții bacteriene.
Mierea de salcâm este cunoscută și pentru beneficiile sale pentru tratarea acneei. Așadar, acest ingredient este adesea întâlnit în compoziția produselor de îngrijire ce au ca scop tratarea acestei afecțiunii a pielii. Mai mult, mierea de salcâm este perfectă atunci când suntem răciți sau avem probleme respiratorii. Consumată goală sau în ceai, mierea de salcâm poate fi un aliat ideal pentru combaterea răcelii.Totuși, nu este recomandat ca mierea de salcâm să fie consumată de sugari, persoane cu diabet zaharat sau cei alergici la polen.