Ce se intampla in corpul tau daca mananci cartof dulce des

Ce se intampla in corpul tau daca mananci cartof dulce des
Ce se intampla in corpul tau daca mananci cartof dulce des

Spre deosebire de cartoful alb, cel dulce este mult mai bogat in nutrienti.

Exista doua categorii de cartofi dulci: cartoful Jersey (cu o pulpa mai uscata) si cartoful Yam (mult mai zemos, care capata textura gelatinoasa cand este gatit). Ei contin glutation, un compus care intareste sistemul imunitar si intervine in diferite etape ale metabolismului.

Consumand un cartof dulce pe zi, vei tine la distanta boli precum Parkinson, Alzheimer sau cancer. Cercetatorii au descoperit recent o substanta in cartoful dulce care poate ajuta la prevenirea cancerului intestinal si celui mamar.

Chiar daca se cheama "dulce", acest cartof previne diabetul, ajuta la stabilizarea nivelului optim de zahar din sange si la diminuarea rezistentei la insulina.

Pe langa amidonul pe care il contin, cartofii dulci sunt bogati in carbohidrati complecsi, fibra dietetica, betacaroten (un nutrient echivalent vitaminei A), vitamina C si vitamina B6. Vitamina A (sub forma de betacaroten) este vedeta incontestabila a cartofului dulce- 100 de grame asigura de trei ori necesarul zilnic al organismului pentru aceasta vitamina.

Sursa



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Atentie mare! Legumele te pot imbolnavi la schimbarea de sezon!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies