Gogosarul este un soi de radei gras. Pe langa proprietatile nutritive, are si capacitatea de a combate sau de a preveni unele afectiuni.
Scade colesterolul
Celor care se confrunta cu un nivel ridicat de colesterol li se recomanda deseori sa consume ardei iute. Cu toate acestea, mai practic pentru unele persoane si cu rezultate similare este gogosarul rosu crud, mai bine tolerat de cei care au o digestie sensibila.
Combate cancerul
Proprietatea cea mai de pret cu care au fost inzestrati gogosarii ar putea fi considerata cea antioxidanta.
Previne accidentul vascular si atacul de cord
Gogosarul rosu a fost remarcat ca fiind mai eficient decat celelalte soiuri de ardei gras, in protectia impotriva bolilor de inima, datorita concentratiei mari de nutrienti. Flavonoidele pe care le contine impiedica formarea cheagurilor de sange, fapt care duce la scaderea accidentelor vasculare si a atacurilor de cord.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro