Ce se întâmplă în corpul tău în zilele de ovulație

Ce se întâmplă în corpul tău în zilele de ovulație
Ce se întâmplă în corpul tău în zilele de ovulație

Atunci cand iti cunosti foarte bine ciclul menstrual, cresti sansele de a ramane insarcinata.

Prima etapa incepe cu prima zi de sangerare din timpul ciclului; corpul tau elibereaza hormoni, asa cum este hormonul de stimulare foliculara, care face ca ovulele din interiorul ovarelor sa creasca.

Intre cea de a doua si cea de-a paisprezecea zi, acesti hormoni ajuta la ingrosarea membranei uterului tau, pregatind astfel fertilizarea ovulului. Aceasta etapa este cunoscuta sub denumirea de etapa foliculara.

Citeste si: Maria Ghiorghiu, anunț cutremurător despre cântăreața Andra! ”O întreagă babilonie”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce se intampla in perioada de ovulatie

Ciclul mediu menstrual este intre 25 si 28 de zile; ovulatia se produce de obicei intre cea de a unsprezecea si cea de-a douazeci si una zi a ciclului tau. Nivelul hormonului denumit hormonul luteinizant crste, declansand eliberarea celui mai matur ovul. In acelasi timp, mucusul cervical devine mai alunecos, astfel incat sa permita spermei sa ajunga la ovul pentru a-l fecunda.

 

Totul tine de sincronizare

Femeile se nasc cu aproximativ 1 milion, uneori chiar si 2 milioane de ovule, insa in decursul vietii lor elibereaza intre 300-400 de ovule in perioada ovulatiei. Ovulul traverseaza unul din tuburile falopiene care conecteaza ovarele tale cu uterul.

Citește continuarea pe Copilul.ro.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Andreea Bălan, despre ce nu s-a văzut când a apărut la TV: "Nu mi-a fost usor deloc sa stau asa cu gura pana la urechi si pe canapea”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies