Rosiile sunt considerate de multi specialisti super-alimente, beneficiile consumului de tomate fiind evidentiate de medici si dieteticieni.
Scade colesterolul, intareste imunitatea, previne bolile cardiovasculare
Consumul de suc de rosii a avut un efect pozitiv si asupra nivelului de colesterol din sange. Comparand rezultatele analizelor efectuate inaintea experimentului si dupa experiment, s-a constatat o scadere a valorilor in cazul tuturor femeilor participante.
Mai mult decat atat, aceasta bautura racoritoare previne bolile de ficat, pancreas si plamani, trateaza indigestia, combate retentia de fluide si imbunatateste starea generala.
Sucul de rosii reduce in mod semnificativ tusea, previne anemia si amelioreaza simptomele bolilor reumatice. Acesta are un efect surprinzator si asupra pielii, continand potasiu, calciu, proteine vegetale si vitamina C.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: fiisanatos.info