Ce se intampla in organism daca iei antibiotice si consumi alcool

Ce se intampla in organism daca iei antibiotice si consumi alcool
Ce se intampla in organism daca iei antibiotice si consumi alcool

Mixul de alcool si antibiotice are un efect asupra organismului care nu trebuie ignorat.

Astfel, spun specialistii, consumul de alcool in timpul tratamentului cu antibiotice trebuie evitat deoarece atat alcoolul, cat si medicamentele sunt metabolizate la nivel hepatic, ducand la suprasolicitarea ficatului.

In plus, cei mai multi oameni ignora un aspect: sunt si antibiotice care, in combinatie cu alcoolul, isi pierd eficacitatea sau formeaza in organism chiar compusi toxici, caz in care consumul de alcool este interzis.

De asemenea, o alta asociere de evitat este cea a lactatelor cu antibioticele, chiar daca este o practica des utilizata din convingerea ca lactatele (in special produsele lactate obtinute prin fermentatie, asa cum sunt

iaurtul, chefirul, sana) ajuta la mentinerea florei intestinale. in cazul anumitor clase de antibiotice aceasta asociere nu este recomandata, deoarece se formeaza compusi care le reduc efectul efectul terapeutic.

Concluzia e ca asocierea antibioticelor cu alte medicamente poate modificaaeficienta acestora. Consumatoarele de contraceptive ar trebui sa stie ca unele antibiotice pot produce o scadere a efectului de contraceptie, prin urmare se recomanda utilizarea unor metode contraceptive suplimentare pe durata tratamentului.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Gustul copilăriei pentru Mihai Mărgineanu. Mâncărurile pe care artistul nu le mai consumă acum. „Posibilitățile erau limitate. Acum, cu atâtea figuri în cap, nu mai mănânc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies