Este foarte important să ținem cont de consumul de alcool, dar în același timp, specialiștii ne vorbesc și despre cât de benefic este vinul roșu, berea sau alte băuturi alcoolice pentru sănptate, deoarece dacă sunt consumate în cantități mici, pot face minuni.
Țuica fiartă este nelipsită de pe masa de Crăciun și are proprietăți de vindecare și de prevenire a anumitor afecțiuni, cum ar fi gripa sau răceala sezonieră. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare și la oxigenarea sângelui, iar țuica fiartă scade riscul pneumoniei.
Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide.
Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.
Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.
Citește și: Cât timp se fierbe piftia. Care este secretul pentru o închegare rapidă
Metode de fierbere pentru țuică
– se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut.
– se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuică) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până da în clocot.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui săpun în toaletă. Instalatorii pricepuți știu secretul
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Greșeala imensă când prepari ţuică fiartă.
Țuica fiartă este consumată în orice zi din an, dar puține persoane reușesc să obțină un gust aromat și un parfum puternic pentru ea.
Din acest motiv, trebuie să țineți cont de următoarele ingrediente atunci când faceți țuica.Secretul pentru o țuică fiartă perfectă
Atenția dedicată ingredientelor pentru țuica fiartă este importantă. Această băutură se face din combinarea țuicii cu mirodenii. Greșeala cea mai frecventă pe care o fac românii este alegerea acestor mirodenii.
Ingredientele necesare pentru o țuică fiartă excelentă sunt:
– 500 ml ţuică;
– 5 linguriţe de miere;
– 10 boabe de piper;
– 10 cuişoare;
– puțină scorţişoară.
Cum fierbem corect țuica pentru un gust aromat
Pentru început, avem nevoie de un ibric curat și încăpător pentru a fierbe țuica în el.
Ne putem da seama că preparatul nostru s-a încălzit suficient când încep să iasă aburi. Abia atunci putem adăuga mierea. Începem să amestecăm treptat până ce mirosul devine din ce în ce mai plăcut.
Citește și: Rețetă de Sarailie. Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești