Ce se întâmplă la o ședință cu psihologul. „Este o chestiune de prevenție”

Ce se întâmplă la o ședință cu psihologul
Ce se întâmplă la o ședință cu psihologul. „Este o chestiune de prevenție”

Află din rândurile următoare ce se întâmplă la o ședință de psihoterapie și de ce este important să te duci chiar și atunci când lucrurile merg bine.

În zilele noastre, tot mai mulți oameni se confruntă cu probleme la nivel emoțional. Grijile zilei de mâine, presiunile sociale sau faptul că nimeni nu te înțelege pot fi doar câteva din cauzele pentru care duc la apariția stărilor de anxietate și în cele mai grave cazuri, stări depresive.

Toate acestea s-ar putea rezolva în timp bineînțeles prin mai mult ședințe de psihoterapie. Din păcate, nu foarte mult persoane apelează la ajutorul unui specialist în domeniu și își inhibă stările și emoțiile, refuzând să primească ajutor specializat.

Frica de necunoscut sau teama de a vorbi cu cineva despre cele mai ascunse gânduri pot constitui principalele motive pentru care persoanele care își permit acest lucru nu apelează la ajutorul unui psihoterapeut.

În cadrul unei emisiuni, psihoterapeutul Mihai Albu a explicat cum decurge o ședință de psihoterapie și de ce este important să faci această consiliere chiar și în momentele în care totul decurge bine în viața ta.

De ce trebuie să ții cont înainte să începi o ședință de psihoterapie

Citește si: Ce poți să faci atunci când te simți singură

Ce se întâmplă la o ședință cu psihologul

În primu rând, specialistul în domeniu ne atrage atenția ca atunci când optăm pentru un ajutor specializat, să apelăm la serviciile unui psihoterapeut, nu psiholog.

Psihologul este absolventul Facultății de Psihologie. Un psihoterapeut, însă, pe lângă studiile liceale și masterale în domeniu, mai are și cel puțin doi ani de formare în acest domeniu. Astfel, un psihoterapeut este o persoană competentă care vă poate rezolva probleme emoționale la un nivel mult mai ridicat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Un alt aspect foarte important este compatibilitatea pe care o ai cu persoana respectivă. Este foarte important să rezonezi cu psihoterapeutul respectiv pentru a crea legătura necesară pentru rezolvarea problemelor de natură emoțională.

Poate să nu existe compatibilitate. Ceea ce este important între noi nu este doar relația terapeutică, ci și compatibilitatea strict umană. ”, spune specialistul în domeniu.

Cum decurge o ședință de psihoterapie

Citește si: Cum se poate trata depresia la copii. „Cei mici își spun clar trăirile”

Ce se întâmplă la o ședință cu psihologul

Prima ședință pe care o să o ai cu psihoterapeutul tău va fi atât despre lucruri organizatorice, cât și despre motivul care te aduce în acea încăpere.

În primul rând, când vine persoana la noi, stabilim cadrul.

Este fundamental pentru că dă niște repere de lucru pentru mine și client. Cadrul presupune când ne vedem, constanță, frecvență, cost, proces de anulare a ședințelor, confidențialitate și modul de încheiere al terapiei. După ce prezint cadrul terapeutic, îl întreb ce îl aduce la mine .”, explică psihoterapeutul.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Așadar, fiecare ședință va decurge în funcție de starea ta de spirit, problemele tale, gândurile și neclaritățile pe care le ai. Trebuie să înțelegi că în cadrul acestor ședințe, rolul psihologului este să te cunoască pentru a te ajuta să-ți rezolvi problemele. Astfel, este foarte important să fii sincer cu persoana din fața ta și să discuți deschis pentru a putea fi ajutat.

Când trebuie să mergi la psiholog

Citește si: Cum se manifestă depresia postnatală. „Mulți spun că nu este o tulburare psihică”

Ce se întâmplă la o ședință cu psihologul

Specialistul în domeniu le recomandă oamenilor să apeleze la psihoterapeut ori de câte ori simt nevoia. Pentru problemele mai grave sunt necesare mai multe ședințe de psihoterapie pentru a putea fi rezolvate. De asemenea, este important să-i facem o vizită psihoterapeutului chiar și atunci când nu avem o problemă concretă de confruntat sau lucrurile decurg bine în viața noastră. Poate că avem anumite probleme nerezolvate din trecut care ne pot afecta prezentul sau poate pur și simplu avem nevoie ca cineva să ne spună că suntem pe drumul cel bun.

Mai bine să plângi la psiholog decât să râzi la psihiatrie. Este o chestiune de prevenție. Cred că prevenția este mama sănătății. În psihoterapie ar trebui să fie la fel. Dacă noi nu le spălăm corpul zilnic, de ce nu ne spălăm și mintea și emoțiile măcar o dată pe săptămână? Uneori este suficient ca cineva care știi că este cât se poate de obiectiv să-ți spună că ai făcut foarte bine .”, spune specialistul în domeniu.  



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Hărțuirea la locul de muncă. Ce să faci dacă ai fost agresat

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies