Ce se mănâncă de Paște 2023. Care sunt preparatele pregătite de gospodine

Ce se mănâncă de Paște 2023
Ce se mănâncă de Paște 2023

Află din rândurile următoare care sunt mâncărurile tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.

Perioada sărbătorilor Pascale se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta, gospodinele au foarte multe atribuții de care trebuie să țină cont. Pe lângă încărcătura spirituală pe care o conține această perioadă, Paștele reprezintă și un moment în care toată familia se reunește la masă, unde povestesc și gustă mâncăruri tradiționale special făcute pentru masa de Paște.

Află din rândurile următoare care sunt preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște și cum trebuie să se pregătească gospodinele pentru această sărbătoare.

Mâncăruri tradiționale de Paște

Ouă roșii

Ce se mănâncă de Paște 2023
Ce se mănâncă de Paște 2023[Sursa foto: pexels]

Este imposibil ca pe masa de Paște să nu se găsească ouă roșii. Ouăle roșii sun practic vedetele acestei sărbători și pe lângă semnificația spirituală pe care o are acest preparat, constituie și un aliment foarte popular în meniul românilor, care poate fi consumat sub formă de aperitiv.

Totodată, încondeierea ouălor reprezintă o activitate plăcută pe care o poți desfășura alături de cei mici și prin intermediul căreia să îți pui creativitatea la contribuție și să obții cele mai inedite modele de ouă de Paște.

Drobul de miel

Citește și: Rețetă delicioasă de drob vegetarian cu ciuperci

Ce se mănâncă de Paște 2023
Ce se mănâncă de Paște 2023[Sursa foto: shutterstock]

Drobul este un alt aliment specific sărbătorilor Pascale.

Acesta se poate consuma simplu sau se mai poate adăuga carne de pasăre, măsline verzi și ouă de prepeliță. De asemenea, pentru cei care nu consumă carne de miel, aceasta poate fi înlocuită cu cea de pui sau de porc.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Friptura

Ce se mănâncă de Paște 2023
Ce se mănâncă de Paște 2023[Sursa foto: pexels]

Friptura este un preparat simplu care face parte, de asemenea, din meniul românilor pentru masa de Paște. Există totuși diferite rețete prin intermediul cărora poți să condimentezi carnea astfel încât să obții cea mai bună și aromată friptură. Deși vedeta Paștelui este mielul, friptura de miel nu este totuși pe gustul tuturor. De aceea, poți să prepari și câteva porții de friptură de pui sau de porc, iar în cazul în care vei avea un invitat vegetarian sau pur și simplu vrei o garnitură sănătoasă pentru friptură, legumele la grătar sunt mereu o alegere potrivită.

Pasca

Citește și: Rețetă de pască din ciocolată. Un desert mai dulce pentru masa de Paște

Ce se mănâncă de Paște 2023
Ce se mănâncă de Paște 2023[Sursa foto: shutterstock]

Pasca este desertul preferat al românilor pentru masa de Paște. Aceasta poate fi realizată în diverse combinații, în funcție de preferințele fiecăruia. Astfel, poate fi consumată atât simplă, cu un aluat pufos și dulce, o combinație între pâine și cozonac, dar și cu brânză, stafide, ciocolată sau smântână.

Cozonacul

Ce se mănâncă de Paște 2023
Ce se mănâncă de Paște 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Un alt desert potrivit pentru masa de Paște este cozonacul, iar gospodinele se străduiesc care mai de care în realizarea celui mai pufos și gustos cozonac. Dacă nu ai făcut niciodată cozonaci, ei bine, există o mulțime de rețete care îți explică pas-cu-pas cum să realizezi acest preparat delicios, iar în cazul în care poate nu mai ai timp sau ți se pare prea combinat, magazinele au o varietate largă de cozonaci cu diferite umpluturi. Astfel, poți să optezi pentru cozonac cu nucă, ciocolată, stafide sau cozonacul clasic cu rahat, iar de ce nu, o combinație între toate aceste umpluturi cu siguranță nu va da greș.

Sarmale

Citește și: Rețetă de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Care este ingredientul secret care trebuie adăugat

Ce se mănâncă de Paște 2023
Ce se mănâncă de Paște 2023[Sursa foto: shutterstock]

Deși sarmalele sunt preparate tradiționale românești care sunt mai des întâlnite pe masa de Crăciun și de Anul Nou, în unele regiuni din țară, acestea sunt nelipsite și de pe masa de Paște. Există o mulțime de rețete de sarmale, în funcție de zona din care faci parte, dar cele mai îndrăgite sunt cele tradițional românești, făcute din carne tocată de porc și învelite cu foi de varză murată. Acestea diferă și din punct de vedere al dimensiunilor.

În zona Munteniei și a Olteniei, sarmalele se fac mai mari și sunt învelite în foi de varză acră, în schimb, în zona Moldovei, întâlnim sarmale micuțe, învelite în viță-de-vie. Indiferent de modul în care sunt preparate, sarmalele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale românești și merg foarte bine consumate cu mămăliguță și smântână.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

7 Idei de garnituri ușoare și gustoase pentru șnițele. „O mâncare sănătoasă ține de o materie primă de calitate, de prospețime, iar apoi de ingrediente așezate cât mai echilibrat."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies