Află din rândurile următoare care sunt mâncărurile tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.
Perioada sărbătorilor Pascale se apropie cu pași repezi, iar odată cu aceasta, gospodinele au foarte multe atribuții de care trebuie să țină cont. Pe lângă încărcătura spirituală pe care o conține această perioadă, Paștele reprezintă și un moment în care toată familia se reunește la masă, unde povestesc și gustă mâncăruri tradiționale special făcute pentru masa de Paște.
Află din rândurile următoare care sunt preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște și cum trebuie să se pregătească gospodinele pentru această sărbătoare.
Mâncăruri tradiționale de Paște
Ouă roșii
Este imposibil ca pe masa de Paște să nu se găsească ouă roșii. Ouăle roșii sun practic vedetele acestei sărbători și pe lângă semnificația spirituală pe care o are acest preparat, constituie și un aliment foarte popular în meniul românilor, care poate fi consumat sub formă de aperitiv.
Drobul de miel
Citește și: Rețetă delicioasă de drob vegetarian cu ciuperci
Drobul este un alt aliment specific sărbătorilor Pascale.
Acesta se poate consuma simplu sau se mai poate adăuga carne de pasăre, măsline verzi și ouă de prepeliță. De asemenea, pentru cei care nu consumă carne de miel, aceasta poate fi înlocuită cu cea de pui sau de porc.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Friptura
Friptura este un preparat simplu care face parte, de asemenea, din meniul românilor pentru masa de Paște. Există totuși diferite rețete prin intermediul cărora poți să condimentezi carnea astfel încât să obții cea mai bună și aromată friptură. Deși vedeta Paștelui este mielul, friptura de miel nu este totuși pe gustul tuturor. De aceea, poți să prepari și câteva porții de friptură de pui sau de porc, iar în cazul în care vei avea un invitat vegetarian sau pur și simplu vrei o garnitură sănătoasă pentru friptură, legumele la grătar sunt mereu o alegere potrivită.
Pasca
Citește și: Rețetă de pască din ciocolată. Un desert mai dulce pentru masa de Paște
Pasca este desertul preferat al românilor pentru masa de Paște. Aceasta poate fi realizată în diverse combinații, în funcție de preferințele fiecăruia. Astfel, poate fi consumată atât simplă, cu un aluat pufos și dulce, o combinație între pâine și cozonac, dar și cu brânză, stafide, ciocolată sau smântână.
Cozonacul
Un alt desert potrivit pentru masa de Paște este cozonacul, iar gospodinele se străduiesc care mai de care în realizarea celui mai pufos și gustos cozonac. Dacă nu ai făcut niciodată cozonaci, ei bine, există o mulțime de rețete care îți explică pas-cu-pas cum să realizezi acest preparat delicios, iar în cazul în care poate nu mai ai timp sau ți se pare prea combinat, magazinele au o varietate largă de cozonaci cu diferite umpluturi. Astfel, poți să optezi pentru cozonac cu nucă, ciocolată, stafide sau cozonacul clasic cu rahat, iar de ce nu, o combinație între toate aceste umpluturi cu siguranță nu va da greș.
Sarmale
Citește și: Rețetă de sarmale a lui chef Florin Dumitrescu. Care este ingredientul secret care trebuie adăugat
Deși sarmalele sunt preparate tradiționale românești care sunt mai des întâlnite pe masa de Crăciun și de Anul Nou, în unele regiuni din țară, acestea sunt nelipsite și de pe masa de Paște. Există o mulțime de rețete de sarmale, în funcție de zona din care faci parte, dar cele mai îndrăgite sunt cele tradițional românești, făcute din carne tocată de porc și învelite cu foi de varză murată. Acestea diferă și din punct de vedere al dimensiunilor.
În zona Munteniei și a Olteniei, sarmalele se fac mai mari și sunt învelite în foi de varză acră, în schimb, în zona Moldovei, întâlnim sarmale micuțe, învelite în viță-de-vie. Indiferent de modul în care sunt preparate, sarmalele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale românești și merg foarte bine consumate cu mămăliguță și smântână.