Ce se mănâncă în post intermitent. Realizează lista cu alimentele care sunt necesare

ce se mananca in post intermitent
Ce se mănâncă în post intermitent. Realizează lista cu alimentele care sunt necesare

Multe persoane abordează un stil de viață sănătos prin intermediul nenumăratelor diete care există. Însă știați că există post intermitent?

Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile acestui post intermitent, în ce constă mai exact, de câte tipuri există, dar și ce puteți să consumați mai exact în timp de derulați acest post intermitent.

 

Beneficiile postului intermitent

Datorită faptului că organismul nostru se poate adapta pentru a funcționa normal în cazul în care vom ține un post practicat din convingere religioasă sau pur și simplu din necesitate, anumite persoane aleg să aibă anumite pauze mai lungi între mese, chiar și de câteva zile.

Cu toate acestea, metabolismul are anumite mecanisme care pot să gestioneze astfel de situații fără să resimțiți anumite efecte secundare.

Anumiți cercetători au descoperit faptul că postul intermitent poate reduce factorii de risc pentru nenumărate boli, precum diabet, afecțiuni cardiovasculare și cancer. De asemenea, persoanele care aleg să țină acest post intermitent, vor observa că este o metodă numai bună pentru scăderea în greutate, datorită faptului că va contribui la ameliorarea unor dezechilibre metabolice.

Odată ce veți aborda acest post intermitent, va avea un efect de reducere a masei corporale și a nivelului de zahăr de sânge, astfel va diminua rezistență la insulină a celulelor cu până la 20-30%, lucru ce duce la ameliorarea nivelului glucozei, ducând la unul normal și constant. Aceste efecte pot influența și reducerea riscului declanșării bolilor canceroase, degenerative, dar și a bolii Alzheimer.

ce este postul intermitent

Citeste si: De ce se mănâncă curcan de Ziua Recunoștinței. Ce simbolizează această sărbatoare

 

Ce este postul intermitent

Acest post intermitent datează de secole, însă abia în anul 2012 a fost abordat ca stil alimentar, sub ideea dietei numite „5:2”. Această denumire provine de la faptul că se țin două zile de post la fiecare cinci zile de alimentație normală.

Postul constă în reducerea semnificativă a caloriile pe care obișnuiați să le consumați, pentru o perioadă scurtă. Datorită faptului că organismul nostru are capacitatea de a se adapta ușor, senzația de foame care va apărea la începutul acestui post, va dispărea treptat. Ba chiar mai mult de atât, persoanele care se hotărăsc să adopte acest stil de alimentație, se vor satura după ce vor consuma porții mici, astfel vor avea un stil de viață și mai sănătos.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Postul intermitent poate să reprezinte unul dintre cele mai bune moduri în care se vor elimina alimentele bogate în calorii goale, a celor rafinate, dar și a zahărului. Acestea tind să producă o adevărată dependență, datorită gustului bun pe care îl au.

post intermitent wikipedia

Citeste si: Gina Pistol a slăbit 15 kilograme! Cum arată frumoasa vedetă acum

 

Tipuri de post intermitent

Postul de 12 ore

Postul de 12 ore este foarte benefic pentru persoanele care au dificultăți cu respectarea unei diete în general. Acest lucru se datorează faptului că pauza alimentară este una mică, iar mare parte din această perioadă este rezervată somnului.

Pentru a avea rezultatele pe care vi le doriți, trebuie ca în restul de 12 ore, numărul de calorii pe care le veți consuma să fie cu aproximativ 200-300 mai mic decât necesarul zilnic recomandat. Acest post de 12 ore înseamnă mai exact, că ultima masă să se termine până la ora 19:00, iar următoarea masă de a doua zi să fie în jurul orei 07:00.

Postul de 14 sau 16 ore

În cazul în care acest post este abordat de către femei, se recomandă să existe o pauză de 14 ore, iar pentru bărbați, o pauză de 16 ore. De această dată, masa de seară trebuie să se termine până în ora 20:00, iar următoarea masă de a doua zi, ar trebui să fie la ora 10:00, în cazul femeilor, iar respectiv ora 12:00, în cazul bărbaților.

Postul de două zile

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Aceste zile de post nu trebuie să fie legate între ele, ci să existe o pauză de cel puțin o zi, în care veți avea o alimentație normală. Însă cea mai populară este formulă menționată anterior, de „5:2” care presupune un aport caloric timp de două zile, în fiecare săptămână. În aceste zile, se recomandă să aveți un aport caloric mai limitat, cu până la 500 de calorii împărțit în două mese: una de 200 de calorii, iar alta de 300 de calorii.

de cate tipuri este postul intermitent

Citeste si: Cât timp se fierbe ficatul de vită

 

Ce se mănâncă în post intermitent

La prima masă a zilei, puteți consuma două ouă fierte tari, un biscuit de tărâțe și un iaurt mic. La masa de prânz, puteți alege varianta unei porții generoase de fasole verde, conopidă sau broccoli fiert (aproximativ 200-250 de grame), însă fără ulei, unt sau alte sosuri adăugate. În plus, puteți adăuga la acest meniu și o bucată de pește sau de piept de pui și un măr roșu.

În ceea ce privesc zilele cu o alimentație normală, puteți consuma supe de legume, carne slabă, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că este nevoie să consumați aproximativ doi litri de lichide, apă sau ceai neîndulcit, în fiecare zi.

Totodată, aportul caloric trebuie să provină în proporție de 56% din grăsimi, prin urmare puteți consuma ulei de măsline, avocado, ulei de cocos, în pregătirea felurilor de mâncare. De asemenea, trebuie să conțină și 34% din carbohidrați, astfel încât trebuie să consumați fructe, legume și cereale integrale. Iar în ceea ce privesc proteinele, acestea trebuie consumate în proporție de 10%: carne, pește, leguminoase, ouă sau nuci.

beneficiile postului intermitent

Citeste si: Cât timp se fierbe fideaua. Pregătește cea mai bună rețetă de cataif cu fidea



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să scapi de cearcăne? 3 trucuri și produse recomandate

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies